Maribor ugnal Nafto
Nafta je v 20. krogu Prve lige v Lendavi izgubila proti Mariboru z 0:3 (0:1).

Pomursko-štajerski derbi med Nafto in Mariborom ni bil odigran v idealnih pogojih, a je bil kot vselej privlačen.

Dodatno draž sta srečanju dajala po dva igralca na vsaki strani: David Tomažič-Šeruga in Gabriel Da Silva sta k Nafti prišla iz Maribora, Dalibor Volaš in Zoran Lesjak pa sta zamenjala klub v obratni smeri. Na koncu sta bila bolj zadovoljna Lesjak in posebej Volaš, saj sta z zanesljivo vodilnim Mariborom odnesla zmago iz Lendave, za nameček pa se je Volaš tudi vpisal med strelce.

V sedmi minuti so gledalci videli prvi neposredni strel v okvir vrat. Z 18 metrov je sprožil Volaš, a je bil to lahek plen za domačega vratarja Darka Pršo. Po slabem posredovanju vratarja Jasmina Handanovića je imel Da Silva na voljo prazna vrata, vendar je njegov poskus z velike razdalje končal daleč od cilja.

Domači so zapretili tudi v 15. minuti, ko je nekdo od Mariborčanov ob udarcu Dejana Sreša spremenil smer žogi, toda gosti so jo srečno odnesli. Iz prve prave priložnosti pa so v 34. minuti "Vijoličasti" povedli. Po globinski podaji se je lepo znašel Volaš, potegnil še nekaj korakov in iz dobrih desetih metrov zadel desni spodnji kot Naftinih vrat. Tri minute pozneje je Sreš izvedel prosti strel za domače z dobrih 20 metrov, toda žoga je zapustila igrišče tik nad okvirjem vrat, tako da je ostalo pri tesnem vodstvu gostov.

Nadaljevanje je v 50. minuti prineslo izjemno priložnost domačim, a se mreža ni zatresla. Po kotu in gneči v kazenskem prostoru gostov je Boštjan Zelko s treh metrov dobesedno podal žogo v naročje vratarja Handanovića. Že v naslednji minuti je bil Marcos Tavares sam pred vratarjem Pršo, potem ko se je spretno izognil prepovedanemu položaju, toda Naftin vratar je z odličnim posredovanjem rešil domače pred drugim zadetkom. A ne za dolgo, saj je v 54. minuti na semaforju pisalo 0:2.

Zadetek je bil pravo "božično darilo" naftašev. Aleksander Jerebic je brez potrebe vrnil žogo svojemu vratarju, ki se je spotaknil, tako da je Tavares žogo le še potisnil v prazno mrežo. Gosti so zatem zagospodarili na igrišču in v 62. minuti so razglašeni domačini zaostajali že za tri zadetke.

Dejan Mezga je izvedel prosti strel z desne strani, Arghus pa je z glavo zabil žogo v Naftino mrežo. Slabih 15 minut pred koncem bi Da Silva lahko ublažil poraz domačih, vendar se ni izšlo, tako da so gostje z visoko zmago le potrdili, da so najboljša ekipa jeseni.

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Lendave, s tekme 20. kroga Prve lige Nafta - Maribor.

DELI NA