Maribor uspešen na Ptuju
Labod Drava je v 17. krogu Prve lige izgubila proti Mariboru z 0:2 (0:1).

Mariborčani so na Ptuju izkoristili sobotna spodrsljaja vodilnih Kopra in Rudarja ter se malce približali vodilnima ekipama. Za drugouvrščenimi Velenjčani zdaj na tretjem mestu zaostajajo le še za tri točke. V sivem vremenu sta zmago izbrancem Darka Milaniča zagotovila Mertelj in Jelić.

Ptujčani, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo premagali Rudar, so se po osmem porazu v sezoni znašli na zadnjem mestu lestvice.

Državni prvaki so odlično začeli tekmo na deževnem Ptuju. Že v šesti minuti je bil namreč po kotu najvišji Džinić, ki je žogo podaljšal do povsem osamljenega Mertlja na drugi vratnici, slednjemu pa z glavo ni bilo težko zatresti domače mreže. Po zadetku se je med nogometaše obeh ekip prikradla raztrgana igra, ki na težkem igrišču pač ni ponudila posebnih nogometnih užitkov.

V 16. minuti so domačini sicer zahtevali najstrožjo kazen po kontaktu mariborskega vratarja Ranilovića in Ekpokija, a sodnik ni zapiskal. Do konca polčasa je še edini omembe vreden strel sprožil Dodlek z roba kazenskega prostora, vendar je bil Dravin vratar Jozić na mestu.

Drugi polčas so odločneje začeli Mariborčani, ki so imeli terensko premoč, poskušali s streli, toda domači branilci so večinoma pravočasno posredovali. Če pa je žoga le prišla mimo njih, je bil na mestu Jozić. V 59. minuti so domači prišli do prostega strela na robu kazenskega prostora Maribora. Izvedel ga je Kelenc in s "pomočjo" enega gostujočih nogometašev zatresel vratnico.

Le nekaj trenutkov pozneje si je neumnost privoščil Ogu, ki je v svojem kazenskem prostoru po nepotrebnem igral z roko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Jelić in Maribor pripeljal do zmage. Poraz bi lahko ublažil Kronaveter v 83. minuti, toda Ranilović se kljub spremembi smeri žoge, ki jo je zakrivil Džinić, ni pustil presenetiti.

SORODNE NOVICE

DELI NA