Maribor veča prednost

Prvi spomladanski krog Prve lige Telekom Slovenije sta najbolje pripravljeni pričakali ekipi Maribora in Rudarja, ki sta na domačem igrišču svoje delo opravili z odliko. Derbi v Domžalah ni dal zmagovalca, podobno kot tekma v Novi Gorici, kjer gledalci niso videli zadetkov.  Tekma med Muro 05 in Olimpijo bo zaradi neustreznega igrišča odigrana ob kasnejšem terminu.

Premiera je pripadla nogometašem Gorice in Celja, ki pa je nista znala kronati z zadetki. Kljub temu so gledalci v Športnem parku lahko spremljali dopadljiv nogomet, saj ni manjkalo priložnosti na obeh straneh. Srečanje so nekoliko bolj odločno začeli domačini, pobuda pa je trajala le do 19. minute, ko si je Welle N'diaye z nespametnim prekrškom prislužil že tretjo izključitev v sezoni. Celjani, kjer je na trenerski klopi debitiral Miloš Rus, so začutili svojo priložnost in prevzeli vajeti v svoje roke. Posebaj nevarni so bili v drugem polčasu, ko so prek Bajdeta zadeli celo vratnico, kar nekajkrat pa je odlično posredoval vratar Simčič. V zaključku bi se lahko tudi domači proslavili, a ostalo je pri tretjem remiju teh dveh nasprotnikov v sezoni, oziroma petem zaporednem.

Prvi spomladanski gol je tako dosegel Robert Berić, na tekmi, kjer so vijoličasti prepričljivo odpravili ekipo Triglava. Mariborčani so prevladovali predvsem v prvem polčasu, ko so po čudovito izpeljanih akcijah v mrežo Gorenjcev pospravili kar tri žoge. Drugi del je bil bolj enakovreden, o čemer priča tudi delni rezultat, ki pa bi lahko bil tudi drugačen. Za Triglav je častni zadetek prispeval Enis Đurković in tako dobil strelski obračun z Marcosom Tavaresom. Slednjemu je namreč zadetek nehote ukradel Rajčević, ki je spremenil pot žogi v mrežo po strelu Brazilca. Državni prvaki so z izdatno zmago še povečali prednost pred zasledovalci, Triglav pa bo moral na prve točke v Ljudskem vrtu še nekoliko počakati.

Najbolj napeto je bilo v Domžalah, kjer je potekal boj za tretje mesto prvenstvene lestvice. Varovanci Stevana Mojsilovića so v tekmo krenili silovito, saj so želeli prekiniti slabo serijo rezulatatov pred domačimi gledalci. Zgodnje vodstvo je z natančnim zadetkom od daleč priskrbel Darko Zec, ki pa je imel prste vmes tudi pri izenačenju gostov. V drugem polčasu je namreč neprevidno nastreljal Mateja Pučka, odbitek pa je končal za hrbotm vratarja Vidmarja. V taktičnem srečanju so Domžale prevladovale v prvem polčasu, nadaljevanje pa je pripadlo gostom, ki so bili izjemno nevarni predvsem ob prekinitvah. Bitka za mesta v evropskih pokalih se nadaljuje, saj ostajajo razmerja nespremenjena.

V Velenju so domači gledalci dočakali nepozaben debi trenerja Jerneja Javornika, ki je z zmago proti Aluminiju vnesel optimizem pred nadaljevanjem prvenstva. Blestel je novinec Mate Eterović, saj je upravičil svoj prihod k Rudarju kar z dvema zadetkoma. Prvega je zabil že po 26. sekundah tekme, ter se na ta način vpisal v zgodovino najmočnejšega slovenskega klubskega tekmovanja. Gostje so se po uvodnem šoku pobrali in nekajkrat resneje ogrozili domačega vratarja. Namesto da bi svojo pobudo vnovčili, pa so Velenjčanom kar sami omogočili izdatno zmago z izključitvama Zajca in Kureža. Rudar se je s pomembno zmago priključil Gorici in Triglavu, Aluminij pa pluje v vedno bolj občutljivih vodah.

Že naslednji krog Prve lige Telekom Slovenije prinaša veliki derbi med Olimpijo in Mariborom, ki si ga bodo lahko gledalci ogledali na TV SLO 2 v neposrednem nedeljskem prenosu. Dan prej pa bo Planet tv poskrbel za uvod, z živo sliko srečanja med Celjem in Muro 05.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA