Maribor z zmago v zimo
Maribor je v zaostali tekmi 18. kroga Prve lige premagal Interblock z 1:0 (0:0).

Nogometaši Maribora so na najboljši način končali jesenski del prvenstva. Z novimi tremi točkami so napovedali, da bodo vodilnemu Kopru spomladi dihali za ovratnik.

Tokrat so bili boljši tekmec od mladih Ljubljančanov, čeprav so gosti igrali brez strahu. Oba vratarja sta imela veliko dela, več pa Rozman, ki je rešil nekaj nevarnih situacij pred svojim golom. Premagal pa ga je Plut v 62. minuti.

Mariborčani so v prvem polčasu imeli nevarnejše priložnosti, a že v deseti minuti se je v domačem kazenskem prostoru pripetila sporna situacija. Iličić je preigraval in padel, gosti pa so protestirali, da je Aljančič storil prekršek.

V 14. minuti so imeli gostitelji prvo pravo priložnost. Tavares je sprožil strel z roba kazenskega prostora, Rozman je žogo odbil le do Pluta, ta pa je streljal mimo gola.

Domači so še poskušali, a so bili nenatančni. V 35. minuti se je Dodlek odločil za strel s 25 metrov, žoga je ob dotiku gostujočega igralca spremenila smer in zadela prečko.

V drugem polčasu so Ljubljančani zaigrali bolj odprto. Ranilovič je nekajkrat nespretno posredoval, kar je goste opogumilo. A tudi domači so postali nevarnejši. V 51. je Rozman tako obranil Jelićev strel iz bližine, podobno je bilo v 60. minuti, ko je ubranil še Plutov poskus.

Dve minuti pozneje so se domači veselili vodstva. Mejač je podal z leve strani, najvišji v skoku je bil Plut, ki je žogo z glavo poslal mimo Rozmana. V 73. minuti je Gill zadel domačo mrežo, a je bil v prepovedanem položaju, tri minute pozneje pa je izenačenje preprečil Ranilovič po Majcnovem strelu iz bližine.

Slabih deset minut pred koncem tekme sta z glavama trčila Popović in Fink, slednjega so odpeljali v mariborsko bolnišnico. Tudi zatem so imeli oboji še nekaj priložnosti, vendar do spremembe izida ni več prišlo.

SORODNE NOVICE

DELI NA