Maribor za dostojno slovo od Evrope

Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 21.05 igrali še zadnjo tekmo v evropski ligi. V zadnjem, šestem krogu prvega dela bodo v skupini H gostovali pri Birmingham Cityju, ki za razliko od Štajercev še lovi napredovanje. Kljub temu, da Mariboru tekma ne prinaša ničesar več, pa slovenski prvaki obljubljajo dostojno slovo od tekmovanja.

"To je naša zadnja tekma v evropski ligi v letošnjem letu. V njej smo zbrali veliko izkušenj in si želimo v njej pustiti dober vtis," je na novinarski konferenci uvodoma povedal trener Maribora Darko Milanič, ki na Otoku ne bo mogel računati na poškodovana Mitjo Vilerja in Aleša Mejača, bo pa zraven Dalibor Volaš, ki je imel v zadnjih dneh nekaj težav z boleznijo, a je zdaj njegovo zdravstveno stanje spet na primerni ravni.

Milanič se zaveda, da bodo Angleži skušali čim prej tekmo obrniti v svoj prid. "Pričakujem pritisk od samega začetka na naša vrata, nekaj podobnega kot v Glasgowu, ko je tekmec takoj želel z zelo enostavno igro priti pred gol, torej s predložki, preboji po boku, z visokimi žogami. Igralci Birminghama so zelo disciplinirani, igrajo enostavno, naša naloga pa je popolnoma jasna. Delati moramo to, kar njim ne odgovarja. Torej, da smo hrabri, da kontinuirano napadamo, imamo veliko posesti nad žogo in da smo iz te posesti tudi nevarni. Zavedamo pa se, da ima tekmec zaradi višine v konici napada nekaj prednosti v igri, ki jo goji," pojasnjuje Milanič.

Ena težav Maribora v evropski ligi je bila prav ta, da je veliko zadetkov prejel prav po prekinitvah. Te pa imajo Angleži precej "radi". "Res je, v tej ligi smo prejeli večino zadetkov iz prekinitev. V domači ligi smo to dobro reševali, vendar je v tem tekmovanju kakovost izvajanja predložkov in višina tekmecev drugačna. Intenzivno se pripravljamo na to, jasno je, da bomo tu morali biti najboljši, kar se da," pravi Milanič.

Milaničevo mnenje je s svojimi besedami povzel tudi Nejc Potokar. "Vsaka tekma je poglavje zase. Vemo, kje so Angleži nevarni. Zadnji teden smo se pripravljali nanje. V Anglijo gremo, da se pokažemo v najboljši luči in tako pozitivno končamo to tekmovanje," je dejal Potokar in dodal: "Birmingham goji angleški nogomet z dolgimi žogami, spredaj pa ima visoka napadalca (Nikola Žigić in Marlon King; op. STA). Toda mi smo to vadili in verjamem, da bomo to ustrezno rešili. Ne gremo na izlet, temveč osvojit tri točke in se pokazat v najboljši luči."

Maribor ima po petih tekmah točko, ki jo je osvojil na domači tekmi z Brago. Izgubil pa je proti Bruggeu doma in v gosteh (3:4, 0:2), Birminghamu doma (1:2) in Bragi v gosteh (1:5). V skupini vodita Brugge in Braga s po desetimi točkami, Birmingham pa jih ima sedem.

Tekmo na stadionu stadionu St. Andrew's bodo sodili Švicarji na čelu s Sascho Keverjem.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA