Maribor zaključil popoln september z novo zmago
Maribor, 30. septembra (STA) - Nogometaši Maribora so v 12. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 z 1:0 (1:0).

Maribor - Mura 05 1:0 (1:0)


* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Jug (Tolmin), Kopač (Idrija) in Rajh (Hajdina).
* Strelec: 1:0 Cvijanović (7.).

* Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Ibraimi (od 69. Filipović), Dodlek, Cvijanović, Mezga, Tavares (od 81. Komazec), Berić (od 69. Ploj).

* Mura 05: Draković, Buzeti (od 80. Majer), Travner, Maruško, Kramar, Boakye, Opoku, Horvat, Eterović (od 54. Vaš), Jelić, Fajić (od 67. Bohar).

* Rumeni kartoni: Trajkovski, Arghus; Eterović Boakye, Kramar, Bohar.
* Rdeč karton: /.

Za nogometaši Maribora je izjemen september, v katerem niso izgubili niti točke. Nova prvenstvena zmaga jih je utrdila na vrhu prvenstvene razpredelnice. Tekma proti znova zadnjeuvrščeni Muri ni bila prepričljiva, je pa odlična popotnica pred nadaljevanjem evropske lige, ko bodo Štajerci v četrtkovem drugem krogu gostovali pri rimskem Laziu.

Trener Darko Milanič ni spreminjal uspešne enajsterice. Začel je z vsemi najboljšimi, medtem ko Oliver Bogatinov že uveljavlja nove smernice in v ekipo vpeljuje novince, ki so prišli na pobudo nizozemskih vlagateljev.

Razmerje moči je bilo v korist Mariborčanov, ki so hitro prevzeli pobudo. To se jim je obrestovalo že v sedmi minuti, ko je eden najboljših igralcev v tem delu sezone Goran Cvijanović poskrbel za vodstvo. Najprej je poskusil Robert Berić, vendar se je žoga odbila do Dejana Trajkovskega, ki jo je podal do Marcosa Tavaresa. Kapetan domačih je podal do Cvijanovića, ki je sprožil strel z 20 metrov. Žoga je zadela še Matica Maruška in zletela v levi kot gostujočih vrat.

A tudi Mura ni bila brez priložnosti. Že v 11. minuti je Mate Eterović izvedel kot, Denis Kramar pa je z glavo žogo poslal v prečko. V 15. minuti se je Tavares znašel sam pred Filipom Drakovićem, ki je njegov strel z desne strani poslal v kot. Tavares tudi v nadaljevanju ni bil natančen, njegov strel v 33. minuti je končal v zunanjem delu mreže.

Začetek drugega polčasa bi kmalu prinesel povišanje vodstva. Strel Berića (49. minuta), ki je izkoristil podajo Cvijanovića v kazenski prostor, je končal v desni vratnici. V 67. minuti je Agim Ibraimi skušal žogo poslati čez Drakovića, toda žoga je šla čez gol. V 83. minuti bi gosti nezanesljivost domače obrambe po kotu Damjana Boharja kmalu kaznovali, Jasmin Handanović pa je v zmedi pred golom uspešno posredoval. Dve minuti kasneje so domači zahtevali enajstmetrovko, ko je po Kramarjevem posredovanju v kazenskem prostoru padel Nikola Komazec. V sodniškem podaljšku je poskusil še Arpad Vaš, vendar je bil Handanović uspešen.

SORODNE NOVICE

DELI NA