01.03.2024 | Prva liga Telemach
Maribor zanesljiv proti Domžalam

Maribor - Domžale 3:0 (2:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 5500, sodniki: Šabanagić, Praprotnik, Brezovar.
* Strelca: 1:0 Soudani (35.), 2:0 Jakupović (42.), 3:0 Soudani (79.).
* Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič (od 78. Milec), Lorbek, Vrhovec, J. Repas, Soudani (od 82. Čuk), Iličić (od 68. Ž. Repas), Barišić (od 68. Božić), Jakupović (od 83. Beugre).
* Domžale: Štubljar, Mutavčić (od 64. Brecl), Hempt (od 64. Offenbacher), Hodžić, Đapo, Markuš, Pišek, Topalović (od 89. A. Zabukovnik), Krupić (od 64. Šturm), Dovžan Karahodžić, Stuparević (od 78. Hmura).
* Rumena kartona: Širvys, Vrhovec.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so v Ljudskem vrtu gostili Domžale, ki so v prejšnjem krogu premagali vodilne Celjane. Tokrat so vijolični prevladovali v posesti žoge, kljub nekaterim priložnostim Domžalčanov so že v prvem polčasu dosegli dva gola in tako postavili trdne temelje zmage. To so potrdili v drugem, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Hilal Soudani. Maribor se je s tem utrdil na tretjem mestu, Domžale so šeste.

Nekoliko odločnejši Mariborčani so prvi prišli do nevarnejšega strela, ko je Hilal Soudani s "škarjicami" žogo poslal čez gol, v 20. pa so imeli dotlej najlepšo priložnost tekme Domžalčani, ko je Filip Stuparević prišel do dvoboja ena na ena z Ažbetom Jugom, vendar je bil domači vratar uspešnejši.

V 25. minuti je Josip Iličić z 20 metrov meril previsoko, minuto zatem pa je Luka Topalović imel novo veliko priložnost za goste, ko je streljal iz bližine, vendar je spet Jug dobil dvoboj z mladim Domžalčanom.

Maks Barišić je bil naslednji v mariborski vrsti, ki je žogo poslal mimo gola, v 32. minuti pa je Jošt Pišek zadel pri Domžalah, ko je z močnim strelom premagal Juga z roba kazenskega prostora, vendar je pred tem žoga Edvinu Krupiću ušla z igrišča.

Je pa v 35. minuti regularen zadetek dosegel Soudani, ki je pripel do žoge v osrčju kazenskega prostora, se z obratom znebil svojega čuvaja in zadel za 1:0. Zanj je bil to sedmi gol sezone.

V 42. minuti je Maribor podvojil prednost, ko je Maks Barišić preigraval na levi strani kazenskega prostora in podal pred gol, od koder je Arnel Jakupović dosegel svoj enajsti gol v sezoni in tako sam prevzel mesto prvega strelca lige.

V 51. minuti je sodnik že pokazal na najstrožjo kazen po padcu Stuparevića v mariborskem kazenskem prostoru ob posredovanju Blaža Vrhovca, a je nato Var preverjal predhoden nedovoljen položaj in ga po dolgem ogledu tudi potrdil, tako da ni bilo enajstmetrovke.

V 65. minuti je na drugi strani Jan Repas streljal od daleč, vendar preveč po sredini, v 79. minuti pa je svoj osmi gol dosegel Soudani, ko je po podaji Marka Božića zadel z dobrih desetih metrov z leve strani.

Topalović je ob odločeni tekmi pozneje v 87. minuti žogo poslal čez mariborska vrata, na drugi strani je bil nenatančen še Tine Čuk, tako da je ostalo pri 3:0.

Maribor bo v 25. krogu v soboto gostoval v Celju, Domžale pa bodo prihodnjo nedeljo gostile Koper.

Tekst:STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor nazadnje ni našel odgovora na slatinško vprašanje, Domžale pa po presnetljivi zmagi nad Celjem znova kažejo znake življenja.

DELI NA