29.11.2022 | Prva liga Telemach
Maribor zanesljivo do zmage proti Bravu

Maribor - Bravo 3:0 (3:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Halilović, Mežnar, Herženjak.
* Strelca: 1:0 Vipotnik (5.), 2:0 Repas (15.), 3:0 Vipotnik (37.),
* Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Guerrico (od 80. Sikošek), Repas, Antolin (od 80. Kryeziu), Božić (od 65. Kronavater), Tolić (od 80. Iličić), Brnić (od 70. Baturina), Vipotnik.
* Bravo: Lubej Fink, Jakšić (od 87. Trontelj), Španring, Križan, Kavčič (od 75. Selan), Nsana (od 74. Maruzin), G. Trdin, Kurtović, Svetlin (od 74. Šaranić), Kramarič, Flakus Bosilj (od 74. Štor).
* Rumeni kartoni: ; Trdin, Jakšić.
* Rdeč karton: /

Mariborčani so v finiš koledarskega leta krenili s prvo od treh domačih tekem. Njihovo izhodišče je bilo peto mesto na lestvici, pred današnjimi tekmeci so imeli dve mesti in tri točke prednosti. Po visoki zmagi se mesti nista spremenili, le Mariborčani so se Kopru na četrtem mestu začasno približali le na točko.

V prvem delu sta obe ekipi igrali odprto in z veliko priložnostmi, pomembna razlika je bila v izkoristku. Maribor je bil zelo učinkovit, Bravo pa ne in je zadeval predvsem okvir gola.

Za hitro vodstvo domačih je poskrbel Žan Vipotnik, ko je v peti minuti po akciji Ivana Brnića in Marka Božića stekel proti vratom in žogo iz bližine ob vratnici poslal v mrežo.

V 20. minuti je domače moštvo povišalo vodstvo. Po podaji Marka Tolića je Vipotnik prepustil žogo Brniću, a so gostje žogo po tem strelu odbili, je pa prišla do Jana Repasa, ki je bil dovolj natančen.

Sledile so minute gostov. Najprej je Tamar Svetlin z desne strani poslal žogo proti golu, zadel pa vratnico. Nekaj minut zatem pa se je zatresla tudi mreža Mariborčanov, toda ob podaji Martina Kramariča je bil strelec Almin Kurtović v prepovedanem položaju.

Takoj zatem je sledila nova hitra akcija Maribora, po protinapadu je Aljaž Antolin natančno zaposlil Vipotnika, ta pa je preigral obrambo gostov in nazadnje še vratarja Gala Lubeja Finka za 3:0. A bi lahko gostje še v prvem delu ublažili zaostanek, vendar je žoga po silovitem strelu Davida Flakusa Bosilja s 25 metrov zadela le prečko.

Nadaljevanje je bilo bistveno manj razburljivo. Mariborčani so dobro branili svojo prednost in se niso pretirano naprezali, polpriložnosti sta imela le Repas in Vipotnik, a Lubej Fink ni imel veliko dela.

Za odtenek bolj živahni so bili gostje, Kristjan Trdin z glavo in rezervist Loren Maružin v 82. minuti sta imela nekoliko nevarnejša poskusa.

Tik pred koncem se je zdelo, da bodo gostje v Mariboru dosegli vsaj častni gol, toda potem ko Luka Štor iz neposredne bližine ni zadel, podal nazaj Kramariču, ta pa je bil uspešen, so sodniki zaradi prepovedanega položaja ob začetku akcije gol razveljavili.

V naslednjem krogu bodo vijoličasti 6. decembra igrali z Radomljani, Bravo bo isti dan gostoval pri Gorici.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Bravo
    Ljudski vrt bo pred zimskim premorom gostil kar tri tekme, Mariborčani se bodo od novembra poslovili z dvobojem proti Bravu. Ljubljančani za Štajerci zaostajajo za tri točke, kakšna bo razlika po obračunu?

DELI NA