Maribor že prvak

Nogometaši Maribora so si tri kroge pred koncem zagotovili osmi naslov državni prvakov, potem ko so v medsebojnem spopadu iz boja dokončno vrgli Celjane. Drava še naprej niza zmage, Primorje ostaja zadnje. 

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog 

Maribor 1:0 Mik CM Celje 
Volaš 60'.

Po vseh nihanjih v zadnjih tekmah si je vijoličastim vendarle uspelo predčasno zagotoviti osmo prvenstveno zvezdico. Tri tekme pred koncem so z drugo letošnjo domačo zmago prednost pred Celjani povišali na neulovljivih devet točk. Vijoličasti slavijo, pred Celjem pa je vse prej kot lahka naloga - ohraniti drugo mesto in si zagotoviti nastop v Evropi. Konkurenca je neizprosna. 

Rudar Velenje 1:1 Primorje 
Prašnikar 68'; Milenkovič 75'. 

Pred potjo Ob jezero bi Ajdovci scenarij, ki bi jim prinesel točko, slej kot prej brez premisleka podpisali, rezultat na obračunu v Kopru, pa njihovo navdušenje po remiju v Velenje takoj ohlajuje. Zaostanek za osmim mestom, ki še neposredno ohranja prvoligaški status, se je povečal na štiri točke, število tekem za njegovo izničenje pa seveda zmanjšalo. Rudar se je po drugem domačem remiju proti moštvu za dna (v sredo so izenačeno igrali s Koprom) Celju ponovno približal na le dve točki zaostanka. 

Hit Gorica 2:1 Nafta Lendava
Kršič 24', Demirovič 38'; Gerenčer 58' (11m.).

Točko Rudarja in poraz Celja je najbolj izkoristila Gorica. Zmagala je še petnajstič letos ter se ponovno aktivneje vključila v boj za Evropo. Na drugi strani Lendavčani niso uspeli ponoviti domače zmage proti Mariboru, s tem pa ohranili nestrpnost, ki jo vzbuja le šest točk oddaljeno predzadnje mesto. Precej velika sprememba od jeseni, ko je Nafta suvereno ˝držala˝ tretje mesto. 

Luka Koper 1:2 Labod Drava Ptuj
Ipavec 10'; Anđelković 68', Kelenc 88'. 

Če bo Drava nadaljevala s takšnim zmagovitim tempom, v soboto je slavila šestič zapored, potem bo obstanek zagotovljen še pred uradnim koncem sezone. Še pred nekaj meseci za Ptujčane nekaj nepredstavljivega. Tokrat je v Dravin mlin padel Koper in si ponovno zakompliciral življenje. Zdrs na predzadnje mesto obeta trdo delo do konca in, zaenkrat, dodatne kvalifikacije.   

Interblock 0:2 Domžale 
Perme 42', Knezović 45'. 

V dvoboju ekip, ki sta v zadnjem času beležili predvsem prvenstvene ničle, so relativno suvereno slavili gostje in si tri tekme pred koncem zagotovili precej mirnejšo končnico kot domačini. Ljubljančani so se z novim porazom trojici zadnjeuvrščenih priključili v boju za obstanek. Zadnje mesto je tako oddaljeno le še šest točk. In ne pozabimo, Ljubljančani morajo še v Maribor, kateremu bi bilo v veliko zadoščenje po pokalnem porazu, če bi rdeče-črne pahnil v dodatne kvalifikacije.

Vrstni red: Maribor 62, Mik CM Celje 53, Rudar Velenje 51, HiT Gorica 50, Domžale 45, Nafta Lendava 42, Interblock 40, Labod Drava Ptuj 38, Luka Koper 36, Primorje 34. 

Pari naslednjega, 34. kroga: Nafta – Interblock, Mik CM Celje – HiT Gorica, Domžale – Luka Koper, Primorje – Maribor, Labod Drava Ptuj – Rudar Velenje. 

Tekst: Nejc Marcen
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA