Maribor zmagal v Domžalah
Domžale so v 5. krogu Prve lige izgubile proti Mariboru z 1:3 (0:1).

Mariborčani so po slabem začetku sezone v Domžalah vknjižili še tretjo zaporedno zmago. Junak tekme je bil Jelič, ki je z dvema zadetkoma že zgodaj odločil zmagovalca, a pri drugem se je poškodoval, tako da ni končal tekme.

Toda kljub njegovi odsotnosti v zadnjih 40 minutah so bili izbranci Darka Milaniča boljši tekmec, tako da Domžalčanom ni preostalo ničesar drugega, kot da se sprijaznijo s tretjim zaporednim porazom.

Po precej mirnem uvodnem obdobju igre z rahlo pobudo Mariborčanov, a hkrati brez vsake nevarnosti za ena ali druga vrata (igra je potekala predvsem na sredini igrišča), so v 23. in 27. minuti resno zapretili gostitelji, natančneje Vučkić. Najprej je z volejem meril malce previsoko, nato pa je z 18 metrov preizkusil še sposobnosti Ranilovića, ki je bil kos izzivu in žogo poslal čez prečko.

Kot se mnogokrat v nogometu zgodi, zgrešenim priložnostim sledi kazen. Ta je nastopila v 30. minuti. Školnik je lepo prodrl po levi strani, zaobšel tudi vratarja Brljaka in žogo poslal pred domžalska vrata, kjer jo je Jelić le še potisnil v mrežo. Državni prvaki, ki so vendarle pogrešali predvsem kaznovanega kapetana Pavloviča, bi lahko v 39. minuti še podvojili prednost, vendar je Tavares s petih metrov žogo poslal visoko čez gol.

Brazilec v mariborskem dresu je imel že v 48. minuti novo izjemno priložnost. Mertelj je lepo po desni strani prišel v kazenski prostor, preigral tudi vratarja in podal do Tavaresa. Ta je sprožil z desetih metrov, vendar je na golovi črti zadetek preprečil domači kapetan Elsner. Na drugi strani je nekaj trenutkov pozneje Ranilovič brez večjih težav obranil poskus Šturma.

Mariborčani so trdne temelje zmage postavili v 51. minuti. Jelić je pobegnil počasnejšim domžalskim branilcem in na koncu spretno ukanil še vratarja Brljaka. Toda ob tem je plačal visoko ceno, zaradi poškodbe po trku z domžalskim čuvajem mreže je namreč moral z igrišča, zamenjal pa ga je Bunderla. Tudi v nadaljevanju so bili Štajerci tisti, ki so imeli bolj ali manj vse vajeti igre v svojih rokah, kar so kronali z novim zadetkom: v 68. minuti je veliko Tavaresovo delo z golom nadgradil Mihelič.

Domžalčani so bili blizu častnega zadetka v 79. minuti, ko je Teinović izvrstno izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, Ranilovič pa je z zadnjimi močmi žogo odbil v prečko in v igrišče, dejansko pa so ga zabili v 87. minuti, z lepim strelom z 20 metrov ga je dosegel prav Teinović.

SORODNE NOVICE

DELI NA