Maribor zmagal v Šiški
Interblock je v 27. krogu Prve lige izgubil proti Mariboru z 0:1 (0:1).

Mariborčani še naprej vzdržujejo pritisk na vodilne Koprčane. Po zmagi v Ljubljani so se jim spet približali na dve točki in upajo na spodrsljaj "kanarčkov", ki bodo jutri v Novi Gorici gostili Nafto. Tri točke proti predzadnjemu Interblocku je ekipi Darka Milaniča priigral Dejan Mezga z edinim golom na tekmi.

Mariborčani so bili po pričakovanju boljši tekmec v dvoboju z golobradimi Ljubljančani. Ti si v prvem delu niso priigrali praktično niti ene resne priložnosti, na drugi strani pa je bil pri zaključnih strelih še najaktivnejši Mezga. Prav slednji je goste tudi popeljal v vodstvo.

V 16. minuti so Štajerci izpeljali lepo akcijo. Dejan Školnik in Marcos Tavares sta začela napad po levi strani, Brazilec je nato podal po tleh do Mezge, ki se je takoj odločil za strel in z desetih metrov natančno zadel levi kot. Za Mezgo je bil to že četrti gol v spomladanskem delu sezone. Po golu se je igra umirila, v statistični stolpec za strele proti golu pa
sta se bolj ali manj vpisovala le Mezga in Tavares.

Tudi v drugem delu so imeli nekaj več od igre gosti iz Maribora, ki so bili še najnevarnejši po poskusih Vita Pluta (52.), Školnika (77.) in Tavaresa (89.), a hkrati dobili tudi darilo Fortune. V 70. minuti je imel Lucas Mario Horvat namreč izvrstno priložnost za izenačenje, toda njegov poskus z roba kazenskega prostora je zaustavila vratnica. Velja omeniti še 84. minuto, ko je Robert Berić skušal presenetiti Marka Raniloviča s strelom s skoraj 40 metrov, a je žoga končala malo mimo leve vratnice.

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: I'block - Maribor

DELI NA