Maribor znova izgubil
Maribor je v 11. krogu Prve lige izgubil z velenjskim Rudarjem z 0:2 (0:0).

Velenjčani so zasluženo slavili v Ljudskem vrtu in se prvouvrščenim Koprčanom približali na dve točki zaostanka, krizi mariborskih nogometašev pa kar ni videti konca, čeprav so se pred dnevi iz Nove Gorice vrnili s polnim izkupičkom. Državni prvaki so po enajstih tekmah na skromnem šestem mestu, za vodilnimi igralci z Obale pa zaostajajo za velikih 14 točk.

Domači strateg Darko Milanič na obračunu proti Velenjčanom ni mogel računati na poškodovana Lundra in Samardžića, "vijoličasti" pa bi kaj kmalu povedli že v svojem prvem napadu. Školnik je poslal uporaben predložek v velenjski kazenski prostor, Tavares pa je bil za malenkost prekratek. Ista igralca sta v 16. minuti znova uprizorila nevarno akcijo, ko sta s kratkimi podajami prišla do kazenskega prostora, velenjski branilci pa so odpravili nevarnost s pravočasnim posredovanjem.

Domačini so v 28. minuti zahtevali 11-metrovko, potem ko je Jeseničnik z drsečim startom izbil žogo Mezgi, glavni sodnik pa je namesto na belo točko pokazal rumen karton "teatralnemu" mariborskemu zveznemu igralcu. Do konca polčasa se je tekma umirila, bolj ali manj je potekala med obema kazenskima prostoroma, velja omeniti le poskus Omladiča z 18 metrov, ki pa je zletel prek vrat domačega čuvaja mreže Pridigarja.

V začetku drugega polčasa je bila prevlada na strani domače zasedbe, poskusi Školnika, Bačinoviča in predvsem Jeliča v 53. minuti, ko je zadel stičišče vratnice in prečnika, pa so ostale neizkoriščene. Le deset minut kasneje je sledila kazen: z desne strani je podal Trifkovič, žoga je potovala po tleh mimo mariborske obrambne vrste in prišla do Mešića, ki je darilo izkoristil ter žogo iz bližine potisnil v gol - 0:1.

Domačini so po prejetem golu krenili na vse ali nič, iztržili pa so ničlo. Boleč žebelj v njihovo krsto jim je v 80. minuti zabil
Prašnikar, ki je v nasprotnem napadu izkoristil lepo podajo Grbiča z desne strani in še v drugo ukanil domačega vratarja Pridigarja. V 88. minuti je Tavares iz lepe priložnosti z glavo streljal mimo vrat, v sodnikovem podaljšku pa je Džiničev strel iz bližine "čudežno" zaustavil Savič.

SORODNE NOVICE

DELI NA