Maribor zopet klecnil
Luka Koper je v 25. krogu Prve lige premagal Maribor s 3:0 (0:0).

Neprepričljive predstave Maribora v spomladanskem delu se nadaljujejo. "Vijolice" so doživele že tretji poraz na zadnjih petih tekmah in imajo pred drugouvrščenimi Domžalami le še pet točk prednosti.

Koprčani, ki so predvsem v drugem polčasu povsem razorožili Štajerce, pa so se z novo zmago utrdili na tretjem mestu, za Domžalami zaostajajo za sedem, pred Olimpijo pa imajo pet točk naskoka.

Derbi kroga je najprej zaznamoval Etien Velikonja, ki je sprožil prvi nevarnejši strel proti golu. Z roba kazenskega prostora je po tleh nameril proti levemu kotu, vendar je Ermin Hasić žogo ukrotil.

V nadaljevanju so do strelov prišli tudi domači nogometaši prek Konstantina Vasiljeva in Aljaža Strune, a se izid ni spremenil.

Tako kot tudi ne po nevarnem strelu Rajka Repa v 25. minuti, po katerem je žoga z 18 metrov le malce zgrešila domača vrata. V drugi polovici prvega polčasa so imeli malce več od igre gosti, toda gledalci niso mogli pretirano uživati, saj jim ekipi nista ponudili prav veliko nevarnih akcij.

Zato pa so Koprčani že v uvodu drugega polčasa izpeljali lep protinapad, po katerem so povedli. Milan Osterc je oddal žogo na desno stran do Konstantina Vasiljeva, ta jo je poslal nazaj proti Ostercu, ki pa jo je na robu kazenskega prostora prepustil Aljažu Struni. S tem je zmedel gostujočo obrambo in omogočil koprskemu nogometašu neoviran strel in posledično zadetek za 1:0.

V 61. minuti je mariborski vratar Matej Radan moral znova posredovati, ko je po kotu z glavo poskusil Mitja Brulc, njegov soigralec Bojan Đukić je nekaj trenutkov pozneje celo zatresel mrežo, a bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:0, medtem pa mariborskim nogometašem nikakor ni uspelo prav povezati igre in sestaviti spodobne akcije.

Gostujoči trener Darko Milanič je s klopi na pomoč poklical Tomislava Pavličića (ob koncu tekme je bil le malce premalo natančen pri prostem strelu), a to mu ni pomagalo.

V 69. minuti je namreč Radan napravil prekršek nad Brulcem v kazenskem prostoru, nakar je sledila enajstmetrovka. To je uspešno izvedel kar vratar Ermin Hasić.

Za nameček so Primorci prednost še povišali v 75. minuti, ko je z desetih metrov s strelom po tleh zadel Vasiljev in zabil še zadnji žebelj v Mariborovo krsto.

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper-Maribor
    Oglejte si izjavi po tekmi 25. kroga Prve lige Koper-Maribor.

DELI NA