Mariborčani evropsko ligo sklenili s porazom

Maribor : Lazio 1:4 (0:3)

Strelci: 0:1 Kozak (16.), 0:2 Radu (33.), 0:3 Floccari (38.), 0:4 Floccari (51.), 1:4 Tavares (84.).

Maribor: Handanović, Potokar, Trajkovski, Rajčević, Filipovič (od 56. Dodlek), Mezga (od 81. Črnic), Ibraimi, Cvijanović (od 81. Arghus), Mertelj, Tavares, Berić.

Lazio: Bizzarri, Ciani, Lulić, Radu (od 56. Scaloni), Cavanda, Ederson, Hernanes (od 56. Gonzalez), Onazi, Cana, Kozak (od 78. Rozzi), Floccari.

Rumeni kartoni: Filipović; Kozak, Cavanda, Ciani.
Rdeč karton: /.

Mariborski nogometaši so se od letošnje evropske lige želeli posloviti z zmago, a jim to kljub polnim tribunam Ljudskega vrta ni uspelo. Potem ko so v lanski sezoni zbrali vsega točko, so letos izkupiček nadgradili in poleg enega remija (proti Tottenhamu doma) vknjižili tudi zmago (proti Panathinaikosu doma). Tokrat proti Laziu niso bili prepričljivi, italijanska ekipa je pod Kalvarijo "gospodarila" vso tekmo.

Italijani so prvič zapretili že v drugi minuti, lepo je podal Luis Cavanda, a je poskus Edersona letel mimo štajerskih vrat. Že v 16. minuti je Lazio povedel. Podal je Hernanes, Libor Kozak je žogo lepo sprejel in z lobom premagal Jasmina Handanovića. Italijani so bili spet nevarni v 32. minuti, strel je mariborska obramba še nekako odbila v kot, iz katerega pa so gostje znali kaznovati nezbrano mariborsko ekipo. Kot je izvedel Hernanes, Stefan Radu je pobegnil Nejcu Potokarju in povišal na 2:0.

Šele v 35. minuti je sledil prvi strel domačih proti italijanskim vratom. Poskusil je Dejan Trajkovski, a poskrbel le za kot. Kdor ne da, dobi. To se je pokazalo že v tri minute kasneje, ko sta po levi lepo kombinirala Ederson in Sergio Floccari, slednji pa je z močnim strelom v svojem tretjem poskusu matiral nemočnega Handanovića. Na drugi strani je poskus Roberta Berića v 40. minuti prestregel Albano Bizzarri. Minuto kasneje je Aleksander Rajčević ustavil močan strel Lazia. V 45. minuti je zaostanek poskusil znižati domači kapetan, a je bil Marcos Tavares premalo natančen z levico, slabo je zadel žogo in Bizzari ni imel težav pri branjenju svojega gola. V sodnikovem podaljšku je Goran Cvijanović zadel prečnik vrat Lazia.

Gostje tudi v drugem polčasu niso popuščali. Že takoj po sodnikovem žvižgu sta bila znova nevarna Floccari in Ederson, a je slednji žogo nespretno zadel in jo poslal "v vesolje". Pol minute zatem je mariborska obramba spet zamudila, leže s tal je mimo gola streljal Kozak. Za mojstrovino je v 51. minuti poskrbel Floccari, ki je sam preigral pet mariborskih nogometašev, potem pa za 4:0 še Handanovića.

Po trojni menjavi v 56. minuti, dveh v gostujoči vrsti in eni v domači, se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Italijani so bili še naprej nevarni, v 59. minuti je spet streljal Floccari, a je meril mimo vrat. V 61. minuti se je "prebudil" Agim Ibraimi, po dvojni podaji s Trajkovskim pa je streljal preko gola. V 68. minuti je od daleč poskusil Timotej Dodlek, a je Bizzarri s "parado" žogo odbil v kot.

Domači vratar je bil spet na resni preizkušnji v 76. minuti, ko je obranil dva strela iz bližine Michaela Cianija in Lorika Cane. Dobrih pet minut pred koncem pa so se polne tribune mariborskega stadiona vendarle razveselile častnega gola, ki ga je zabil Marcos Tavares s približno desetih metrov malce z desne strani. V sodniškem dodatku je dobro sprožil še Trajkovski s 17 metrov, izkazal pa se je Laziev vratar.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA