Mariborčani izpadli iz kvalifikacij Lige prvakov

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 3. predkroga lige prvakov na domačem igrišču igrali neodločeno 1:1 (1:1) proti Maccabiju iz Haife in se tako poslovili od lige prvakov, igrali pa bodo še v 4. predkrogu evropske lige. Izraelci so na prvi tekmi slavili z 2:1.

Mariborski nogometaši so bili tik pred tem, da po sezoni 1999/2000, ko so zaigrali v ligi prvakov, poskrbijo za nov uspeh slovenskega klubskega nogometa. V primeru Maccabijeve izločitve bi se uvrstili v zadnji, 4. predkrog lige prvakov, s čimer bi si zagotovili najmanj igranje v skupinskem delu evropske lige.

Toda izteklo se je po izraelskih željah. Štajerci so se zavedali, da z moštvom iz Haife ni šale, pa čeprav so se mu na prvi tekmi povsem enakovredno upirali. Polni optimizma in dodatno navdahnjeni s podporo polnih tribun Ljudskega vrta so napovedovali napredovanje, kar so bila povsem realna pričakovanja.

Toda ta se niso udejanjila, kar je napovedal že zgodnji zadetek Izraelcev, ki se je na koncu izkazal tudi za ključnega v dvoboju. Mariborčani so na trenutke sicer pokazali dobro igro, a pravega pritiska jim ni uspelo ustvariti, čeprav so imeli nekaj lepih priložnosti in dosegli gol.

Na drugi strani pa so Izraelci delovali konkretneje in kot ekipa, ki je vedela, kako naj odigra in po kaj je prišla. To se jim je tudi bogato poplačalo, saj bodo zdaj oni tisti, ki bodo zagotovo jeseni in pozimi "molzli" sredstva Evropske nogometne zveze, Štajerci pa bodo skušali priti v skupinski del evropske lige z igranjem v 4. predkrogu tega tekmovanja. Tekmeca bodo dobili v petek.

Mariborčani, ki so nastopili brez kaznovanega Arghusa, so tekmo slabo začeli, saj so se že v deseti minuti znašli v zaostanku. Po desni strani je v kazenski prostor prodrl Idan Vered, prišel v "mrtvi kot", od koder pa mu je vseeno uspelo žogo tik ob vratnici in Jasminu Handanoviću (ki je bil malce zakrit) poslati v mrežo.

Po golu so domačini žogo več držali v svojih nogah, toda nikakor jim ni uspelo izpeljati spodobne akcije. Na drugi strani pa so Izraelci ob vsaki ponujeni priložnosti protinapada pokazali, da so zelo nevarni. Šele v 26. minuti so gostitelji prvič zapretili, ko je Robert Berić žogo iz bližine poslal mimo gola.

Mariborčani so se v igro vrnili v 32. minuti. Po podaji Agima Ibraimija z leve strani je v kazenskem prostoru žoga prišla do Marcosa Tavaresa, ki jo je s tretjim strelom spravil za hrbet izraelskega vratarja. Po zadetku se je igra razživela, obe ekipi - domača je bila nevarnejša - sta si priigrali nekaj polpriložnosti, v 39. minuti pa je Berić znova nevarno sprožil s slabih 20 metrov, a se je izkazal Nir Davidovitch. V 43. minuti je z leve strani poskusil še Dejan Mezga in le za malo zgrešil cilj.

Po malce bolj umirjenem začetku drugega polčasa je v igro pri gostih vstopil Bamidele Yampolsky, ki je v Haifi povzročal nemalo težav Štajercem, tudi tokrat je takoj po vstopu v igro prišel do strela, a zgrešil, v 64. minuti pa je s prostega strela Handanovićeve dlani ogrel Gustavo Boccoli.

V 66. minuti se je trener Maribora Darko Milanič odločil za ofenzivo in v igro poslal napadalca Daliborja Volaša namesto vezista Gorana Cvijanovića, le dve minuti zatem pa so imeli gosti novo priložnost, ko je z leve strani kazenskega prostora sprožil Eyal Golasa - na srečo Maribora mimo gola, v 77. minuti pa je Dvališvili (v 78. minuti bi lahko sodnik zaradi prekrška nad njim morda lahko celo dosodil najstrožjo kazen) meril naravnost v Handanovića.

V zadnjih desetih minutah je Milanič v želji po drugem zadetku na igrišče poslal še Etiena Velikonjo, kar pa ni obrodilo želenih sadov. Ostalo je namreč pri 1:1 (Velikonja je bil v šesti minuti sodniškega podaljška sicer blizu gola po strelu z glavo), kar je pomenilo konec upov po ponovitvi sezone 1999/2000.

Maribor : Maccabi 1:1 (1:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.000, sodniki: Ennjimi, Dansault in Cano (vsi Francija).* Strelca: 0:1 Vered (10.), 1:1 Tavares (32.).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Vidović, Mejač (od 80. Trajkovski), Mezga (od 81. Velikonja), Mertelj, Cvijanović (od 66. Volaš), Ibraimi, Tavares, Berić.

Maccabi Haifa: Davidovitch, Falach, Buljat, Yahaya, Boccoli, Dvališvili (od 88. Ghadir), Vered (od 90. Osman), Twatha, Amashe (od 53. Yampolsky), Golasa, Meshumar.

Rumeni kartoni: Mezga, Mejač; Buljat, Twatha, Meshumar, Dvališvili.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA