Mariborčani s pomembnim golom v gosteh

Nogometaši Mariboraso na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Haifi izgubili proti Maccabiju z 1:2 (1:1). Povratna tekma bo čez teden dni v Ljudskem vrtu (20.45).

Mariborski nogometaši so v Izraelu iztržili izid, ki jim pred povratno tekmo daje možnosti za napredovanje. Dolgo časa je kazalo, da bodo Štajerci iz Haife prinesli še boljše izhodišče, toda malce nezbranosti v obrambi in že pred tem strogo dosojena enajstmetrovka sta tehtnico vsaj za teden dni nagnila na izraelsko stran. Vseeno pa so izbranci Darka Milaniča v Haifi pustili dovolj dober vtis, da lahko ob nadaljnjem dvigu forme in učinkovitosti računajo tudi na napredovanje.

Tekmo so bolje začeli Izraelci, ki so v četrti minuti tudi zapretili. Vladimir Dvališvili se je odločil za strel s 25 metrov in le za nekaj centimetrov zgrešil mariborska vrata. Na drugi strani je minuto pozneje poskusil Agim Ibraimi, a je bil prav tako nenatančen, v sedmi minuti pa je glavni sodnik kar nekoliko (pre)hitro dosodil enajstmetrovko v korist Maccabija po domnevnem prekršku Arghusa nad Dvališvilijem. Slednji je tudi zanesljivo zadel z bele točke in dotlej boljše Izraelce povedel v vodstvo.

Po prejetem golu so Mariborčani žogo bolj čuvali v svojih nogah in potrpežljivo čakali na svojo priložnost. To so dočakali v 27. minuti, ko se je Ibraimi lepo otresel svojega čuvaja, podal do Dejana Mezge, ta je žogo nastavil Marcosu Tavaresu, Brazilec v vijoličnem dresu pa je z roba kazenskega prostora z diagonalnim strelom po tleh izid izenačil. Maribor je po golu igral pametno, onemogočal nevarne akcije domačim, ki so si hitro prislužili nekaj žvižgov s tribun, in v 40. minuti spet zapretil prek Tavaresa, ki pa je takrat z 18 metrov za malo zgrešil cilj.

Drugi polčas so spet bolje začeli domačini in v 53. minuti je rezervist Bamidele Yampolsky oplazil prečko s strelom z dobrih desetih metrov z desne strani. Pet minut pozneje je na drugi strani z 20 metrov poskusil Goran Cvijanović, Nir Davidovitch, ki je v vratih na začetku polčasa zamenjal Bojana Šaranova, pa se je izkazal in žogo odbil v kot. Tudi v tem delu igre so Mariborčani brez večjih težav nadzorovali Maccabi, ki nikakor ni mogel prebiti disciplinirane mariborske obrambe.

Ko se je zdelo, da bodo Štajerci tudi do konca zadržali ugoden izid, pa je v 70. minuti udaril Yampolsky, ki je po malce srečnih okoliščinah in podaji Dvališvilija dobil žogo na desetih metrih ter jo zabil pod prečko. V 84. minuti je imel Robert Berić lepo priložnost za izenačenje, ko je po kotu prišel do strela z glavo, a žogo poslal le malo mimo vratnice, tako da bodo tekmo v Mariboru z rahlo prednostjo začeli Izraelci.

"Za nami je odlična tekma, ampak z rezultatom nismo zadovoljni. Igrali smo čvrsto, moštveno. Po začetnem navalu tekmeca, ko se nismo najbolje znašli, smo hitro prevzeli igro v svoje roke in smo bili mi tisti, ki smo v prvem polčasu dominirali, med drugim smo tudi zadeli in imeli še nekaj priložnosti. V drugem polčasu smo skušali s takim ritmom nadaljevati, ampak smo imeli nekaj težav z neznosno vročino. Ko so nam pošle moči, smo dobili nesrečen gol, vendar kljub temu si fantje zaslužijo čestitke. Na žalost pa nam ni uspelo zmagati. Čez teden dni pričakujemo izredno težko tekmo, saj se bodo Maccabiju pridružili nekateri kaznovani in poškodovani igralci, vendar na osnovi tega, kar smo danes videli, smo optimisti," je po tekmi povedal Milanič.

Stadion Kiryat Eliazer, gledalcev 10.000, sodniki: Soares, Miranda in Silva (vsi Portugalska).

Strelci: 1:0 Dvališvili (8./11 m), 1:1 Tavares (27.), 2:1 Yampolsky (70.).

Maccabi Haifa: Šaranov (od 46. Davidovitch), Meshumar, Buljat, Piljavski (od 81. Falach), Twatha, Ali Osman, Golasa, Ghadir (od 46. Yampolsky), Vered, Amasha, Dvališvili.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Mejač, Mezga (od 89. Filipović), Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Tavares (od 75. Volaš), Berić.

Rumeni kartoni: Golasa, Vered, Davidovitch; Arghus, Cvijanović.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA