Mariborčani spet zmagali
Nafta je v 12. krogu Prve lige izgubila z Mariborom z 2:4 (0:3).

Državni prvaki iz Maribora so se po porazu na domačem igrišču v prejšnjem krogu proti Rudarju hitro pobrali. Znesli so se nad Lendavčani, ki so predvsem v prvem polčasu igrali zelo slabo in prejeli kar tri gole. Maribor ima v sredini lestvice po 12 tekmah 16 točk, Nafta pa je z 11 na predzadnjem mestu.

Tradicionalni, vedno privlačni pomursko-štajerski derbi sta ekipi dočakali v različnem razpoloženju. Lendavčani so se po zmagi nad Rudarjem in remiju v Celju ustalili, v Mariboru pa se je med tednom treslo. Oboji so prišli na igrišče precej oslabljeni. Nafta brez kapetana Ošlaja, Bunca in Mujakovića, gosti pa brez Pavloviča, Mejača in Lundra.

Pomembnost srečanja je narekovala previdno igro, v kateri so gosti, ob rahli premoči Nafte, prvi sprožili strel proti vratom, a je bil Popović nenatančen. Isti igralec je v 22. minuti izvedel kot, Samardžić je streljal z glavo, Murko je žogo odbil, Džinić pa jo je iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Lendavčani si še niso opomogli od šoka, ko je bilo že 0:2. Dve minuti po prvem golu je namreč vodstvo gostov povišal Mezga, ki je nekoliko z desne strani po dvojni podaji z Jelićem zadel nasprotni kot.

Nafta je do svoje prve polpriložnosti prišla šele v 32. minuti, potem ko je Miljković s "škarjicami" zgrešil cilj. Katastrofalna igra Naftine obrambe, v kateri je še posebej "plaval" Matjašec, je gostom pripravila še eno priložnost, ki jo je po podaji Popovića Mihelič spremenil v visoko vodstvo 3:0. Zatem je dvakrat zapored Murko rešil Nafto (Tavares,
Jelić) pred novimi neprijetnostmi. Lendavčanov ves prvi polčas kot da ni bilo na igrišču.

Domači so po treh menjavah v nadaljevanje krenili napadalno in že v 49. minuti je Borut Gerenčer s strelom z 18 metrov zadel desni spodnji kot vrat vratarja Pridigarja. Minuto zatem je Vasiljev za las zgrešil cilj, v 57. minuti pa je po strelu Gerenčerja z glavo goste znova rešil Pridigar. Dve minuti pozneje (59.) je izjemno priložnost zapravil Čeh, potem ko je
z desetih metrov povsem neoviran poslal žogo čez vrata.

Nato je v igri na en gol mariborski vratar večkrat dobro posredoval, Jelić pa bi skorajda zadel lastno mrežo. Dvajset minut pred koncem so gosti s prekrškom zaustavili Vasiljeva, z najstrožje kazni pa je zadel Volaš in vrnil Nafto v igro.

Pet minut pozneje se je izjemna priložnost za izenačenje ponudila Vasiljevu, a je Pridigar znova rešil Maribor. V
86. minuti se je osmešil še Tavares, ki je bil sam pred Murkom. Lendavčanom je po zelo slabem prvem polčasu zmanjkalo časa in moči za popoln preobrat, še več, gosti so v sodnikovem podaljšku zmago potrdili z zadetkom Pluta.

SORODNE NOVICE

DELI NA