Mariborčani ugnali Nafto

Nafta je v 2. krogu Prve lige doma izgubila proti Mariboru z 1:2 (0:1).

Ne glede na trenutne razmere v klubih je bil to pomursko-štajerski derbi, ki je v Lendavo privabil lepo število simpatizerjev obeh klubov. Na koncu so se zasluženo veselili Mariborčani, ki so se z zadetkoma Daliborja Volaša in Roberta Berića vsaj začasno preselili na vrh prvenstvene lestvice.

V odprti igri na obeh straneh so se že v prvih desetih minutah vrstile priložnosti. Strel Marcosa Tavaresa je končal v naročju Aleša Ajleca, v peti minuti pa je Zoran Lesjak po samostojnem prodoru sprožil z desetih metrov, a je nova mariborska okrepitev Jasmin Handanović odlično posredovala. Štiri minute pozneje se je spet izkazal vratar gostov, potem ko je obranil strel Arpada Vaša iz polvoleja.

Že v naslednjem napadu pa se je ponudila prva izjemna priložnost tudi gostom. Dalibor Volaš je bil sam pred Ajlecem, a zgrešil cilj, žogo je poslal mimo leve vratnice. V 37. minuti se je po povratni žogi z desne strani Volaš odlično znašel, ujel vratarja Ajleca na napačni nogi, tako da je žoga končala v mreži domačih.

Po desetih minutah "otipavanja" v drugem polčasu je Nafta v 57. minuti zamudila priložnost za izenačenje. Vedran Vinko se je prebil po levi strani v kazenski prostor gostov, že premagal vratarja Handanovića, a je goste rešila vratnica. Ob novem naletu domačih je bil Handanović hitrejši od Vaša, v 60. minuti pa je gostujoči vratar ukrotil še strel Lesjaka s 25 metrov.

Sledile so minute gostov in v 71. minuti je Robertu Beriću uspelo prebiti zid Lendavčanov, odbito žogo pa je Agim Ibraimi za las poslal mimo desne vratnice. Berić bi 13 minut pred koncem lahko odločil zmagovalca, a je Ajlec rešil domače, nato pa je v 78. minuti domači vratar obranil še strel Gorana Cvijanovića.

Minuto pozneje je Volaš zgrešil nemogoče, saj je z vsega petih metrov žogo poslal čez gol. Boljši gosti so podvojili vodstvo v 84. minuti, ko je nepokriti Berić z glavo žogo preusmeril v Naftino mrežo po lepi podaji Ibraimija. Domači so odgovorili z zadetkom Rolanda Polareczkega, kar je bil njegov prvoligaški prvenec. Vinko je podal z leve strani, Madžar pa je iz bližine zadel levi spodnji kot mariborskih vrat. Za kaj več je domačim zmanjkalo moči in časa.

Nafta bo v prihodnjem krogu v prekmurskem derbiju gostovali pri Muri, Maribor pa bo gostil Rudar.

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Maribor
    Oglejte si izjave s tekme 2. kroga Prve lige Nafta - Maribor.

DELI NA