Mariborčani vlogo favoritov prepuščajo Rangersom

Mariborske nogometaše v četrtek v Ljudskem vrtu čaka nova evropska preizkušnja. Potem ko jim v boju za uvrstitev v ligo prvakov ni uspelo proti izraelskemu prvaku, se bodo tokrat v četrtem krogu skušali uvrstiti vsaj v evropsko ligo.

Naloga pa bo sila zahtevna, saj je njihov nasprotnik ugledni škotski Glasgow Rangers, ki je favorit dvoboja. Priprave slovenskih prvakov so po zagotovilih strokovnega vodstva ekipe zelo podobne pripravam pred vsako evropsko tekmo. Po današnjem jutranjem treningu se igralci umikajo v karanteno v enega od mariborskih hotelov, da se s tem izognejo morebitnim nepotrebnim stvarem in da imajo mir ter se lahko optimalno pripravijo na tekmo.

Tudi na današnji novinarski konferenci trener vijoličastih Darko Milanič še ni mogel postreči z odgovorom na vprašanje, ali bodo na tekmi lahko računali tudi na zadnje dni poškodovanega kapetana Marcosa Tavaresa. Kot je dejal, odločitev o tem, ali bo v četrtek zaigral, ta trenutek še ni padla, to bo znano šele po četrtkovem jutranjem treningu. Ostali nogometaši so po njegovih zagotovilih zdravi. "Jasno, da je prav od Tavaresa zelo odvisno, kako delujemo v fazi napada. Z njim ali brez njega delujemo povsem drugače, zato je z njegovim nastopom pogojeno tudi moje razmišljanje glede postave za tekmo. V tem trenutku smo pripravljeni na obe možnosti," je dejal Milanič in dodal, da ima nekaj dilem tudi na sredini, kjer je nasprotnik izjemno močan. Milanič je opozoril, da je najbolj pomembno to, kako se bodo vsi skupaj psihično pripravili na to, da na igrišču naredijo vse, da premagajo močnega nasprotnika. "Da bi ekipi to uspelo, pa morajo biti vsi vseh 90 minut izredno osredotočeni, hkrati pa mora obstajati želja, da odigramo na maksimalni ravni," je dejal strateg Mariborčanov. Sicer pa Milanič vlogo favoritov vendarle pripisuje Škotom. "Če je Maribor največji v Sloveniji in favorit proti vsaki ekipi, v evropski tekmi proti Rangersom ne gre za lažno skromnost, če rečem, da so oni favoriti. To pa ne pomeni, da skupaj s fanti ne razmišljamo o tem, da bi bili lahko proti njim uspešni ter da bi uspešno zaprli poti proti našemu golu in hkrati sami zadeli enkrat ali večkrat. Želimo si zmage, ob tem pa se zavedamo, da bo težko, saj je nasprotnik dober in klub z veliko tradicijo," je še dejal trener slovenskih prvakov.

Tudi vratar Maribora Jasmin Handanovič je potrdil, da se na tekmo pripravljajo, kot na vsako drugo, analizirajo nasprotnika in imajo svoje načrte. Po njegovih besedah tokrat pod pritiskom ne bo zgolj ožja obramba, pač pa celotna ekipa in klop, saj se bodo morali vsi zelo potruditi, da se ubranijo pred kakovostnim nasprotnikom. Veliko bo po njegovem odvisno tudi od dnevne forme in psihološke priprave na tekmo, saj je treba preklopiti iz domačega prvenstva na evropsko tekmo, ki je nekaj čisto drugega.
Kot je dejal, so nasprotnika dobro analizirali in se zavedajo, od kod vse jim lahko preti nevarnost, vendar pa se potem na igrišču lahko zgodi čisto nekaj drugega. Sam sicer meni, da igra Rangersov morda niti ni tako zelo raznovrstna, imajo pa individualne kvalitete, s katerimi lahko v vsakem trenutku odločijo tekmo. "Nikica Jelavič se zelo dobro odpira, zlasti pri globinskih žogah, kamor nato utečejo ostali igralci. Več drugih žog bomo dobili, lažje bo za nas, zato brez možnosti zagotovo nismo. Zagotovo pa nas ne bodo podcenjevali, saj so resen klub in se bodo na nas zagotovo dobro pripravili," je še prepričan Handanovič.


Tekst: STA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA