Mariborčani zanesljivo v tretjem krogu

Nogometaši Maribora so v današnji povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh premagali luksemburški Dudelange s 3:1 (1:0) in se zanesljivo prebili v tretji krog, saj so na prvi domači tekmi slavili z 2:0 (2:0).

Mariborski nogometaši so zanesljivo preskočili luksemburško oviro, že v naslednjem krogu pa jih čaka veliko bolj kakovosten tekmec. Bržkone bo to izraelski Maccabi iz Haife, ki je na prvi domači tekmi premagal Borac iz Banja Luke s 5:1, njun povratni dvoboj pa se bo v sredo pričel ob 20.45. Za Maribor sta na današnji tekmi gole dosegla Dejan Mezga (27., 76./11 m) ter Robert Berić (72.).

Gostitelji so dvoboj začeli zelo bojevito, toda Mariborčani, ki jih je v Luksemburgu spremljalo okoli sto najbolj zvestih privržencev, so že v sedmi minuti izpeljali obetavno akcijo. Goran Cvijanović je z globinsko podajo našel Mezgo, ki se mu je odprla pot do vrat, domači obrambni igralec Caillet ga je med prodorom zbil na tla, glavni sodnik Marco Borg pa mu je - ob dosojenem prekršku - pokazal le rumeni karton, čeprav je bil zadnji mož v obrambi. Prosti strel je izvajal Martin Milec, njegov natančen strel pa je domači vratar Joubert z velikimi težavami le zaustavil.

V prvi polovici prvega polčasa je nekaj več kot tisoč gledalcev videlo živahno in dinamično tekmo, v 27. minuti pa je "eksplodiral" sektor, na katerem so bili mariborski navijači. Berić je po spretnem prodoru popeljal žogo do roba kazenskega prostora, nesebično podal Mezgi in z natančnim strelom premagal domačega vratarja. Tri minute kasneje so zagrozili tudi agresivni gostitelji, Da Mota je uspel priti do udarca z 11 metrov, žogo spravil mimo Marka Pridigarja, vendar je Aleksander Rajčević izbil žogo pred golovo črto.

V drugem polčasu je v Dudelangeju v 52. minuti začelo deževati, le dve minuti kasneje pa so gostitelji izenačili. Abdullei je podal žogo do Da Mote, ki je na robu kazenskega prostora sprožil udarec, Pridigarju je žoga ušla in končala v mreži. V 63. minuti sta Milec in Aleš Mertelj pripravila priložnost za Mezgo, njegov oster strel z 18 metrov pa je švignil mimo desne vratnice.

V 72. minuti so znova "pičili" Mariborčani: Milec je podal do Mezge, ta se je odločil za udarec, žoga je zadela nekoga od luksemburških branilcev in se odbila do Berića, ki jo je spravil v mrežo za 2:1. Le tri minute kasneje je bila tekma odločena, saj je po strelu Berića žoga zadela Cailleta v roko. Sodnik Borg je pokazal na belo točko, zanesljiv "eksekutor" pa je bil Mezga.

Ob tem je Maltežan pokazal Cailletu drugi rumeni karton, zaradi ugovarjanja pa je tekmo predčasno končal tudi Da Mota. Mariborčani so v zadnjem obdobju tekme brez težav nadzorovali tekmece in se zanesljivo prebili v naslednji krog.

"Popolnoma zasluženo smo napredovali v naslednji krog. Kljub temu, da je bil nasprotnik kakovosten, smo odigrali dobro tekmo in zmagali. V enem trenutku tekme je bilo vse skupaj zelo mirno, po izenačujočem zadetku gostiteljev pa se je tekma dodobra razživela. Imeli smo dovolj znanja, da smo zadeli drugič in tretjič ter povsem umirili gostitelje," je tekmo ocenil mariborski strateg Darko Milanić.

Tekst: STA
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA