Mariborčanom zmanjkalo sreče

Maribor je v prvi tekmi 4. predkroga Uefine evropske lige s 3:0 (2:0) klonil proti italijanskemu Palermu. Številne priložnosti na strani vijoličastih niso prišle do realizacije, gostitelji pa so po rdečem kartonu Pridigarja v razmaku nekaj minut ušli na neulovljiva dva gola prednosti. Maribor se v domovino vrača s tremi goli zaostanka.

Palermo : Maribor 3:0 (2:0)

Strelci: (1:0) Maccarone 37./11-m, (2:0) Hernandez 39., (3:0) Pastore 77.
Rdeči karton: Pridigar 35./Maribor

Palermo: Sirigu; Cassani, Glik, Bovo, Balzaretti, Liverani (k), Migliaccio, Nocerino, Pastore, Maccarone (od 70. Pinilla), Hernandez (od 78. Kasami).

Maribor: Pridigar; Mejač, Viler, Rajčević, Anđelkovič, Mezga (35. Radan), Bačinovič (od 87. Dodlek), Iličič, Mertelj, Tavares (k), Volaš (od 46. Cvijanovič).

Medtem, ko so gostitelji zadeli trikrat, so si prav toliko zrelih priložnosti priigrali tudi varovanci Darka Milaniča. V 8. minuti je vratarja italijanskega kluba, ki je sezono končal kot 5., preizkusil Tavares, pet minut zatem je svojo srečo skušal izkoristiti še Volaš. Začetne minute so nakazale samozavesten in povsem enakovreden Maribor in napovedale odprto srečanje.

Situacija se je obrnila v 34. minuti, ko je ob Pridigarjevem posredovanju glavni delivec pravice dvignil rdeči karton in igra je dobila popolnoma drugačno nadaljevanje. Prekršek za enajstmetrovko je prerazporedil moči na terenu, v vrata Maribora je vstopil 20-letni Radan, zaradi predčasne poti prvega vratarja vijoličastih v garderobo pa je trener na klop potegnil Mezgo.

Natančno izvedena najstrožja kazen je za sabo potegnila še en zadetek. Mladi čuvaj mreže je v razmaku petih minut iz svojih vrat dvakrat pobral žogo. Ko se je udeleženec EP v Ukrajini z reprezentanco do 19 let ogrel, pa je posebno v drugem delu tekme povsem enakovredno pariral italijanskim napadalcem.

Vijoličasti so z rdečim kartonom in dvema rumenima zaključili prvi polčas, ki je nakazal, da se na že razprodanem Ljudskem vrtu pred domačo publiko ne bosta predstavila Pridigar in Mejač, kar bo strategu osemkratnih državnih prvakov povzročalo nemalo skrbi pri sestavi moštva.

Kljub še tretjemu zadetku, ki ga je v 77. minuti zabil Pastore, gre pohvaliti Radanov debi, ki je ob zaključku srečanja z desnico žogo izbil v vratnico in  tako preprečil še kakšen zadetek gostiteljev. Prav tako so se pogumno postavili ob robu napadalci, ki so v veliki želji po zadetku pregoreli. Znova  je svoje kvalitete pokazal Iličič, ki je kot podajalec sodeloval pri vseh obetavnih akcijah, ki pa do realizacije niso prišle. Tako je žogo v 36. minuti nadaljevanja podal do Mertlja, ki je nespretno zaključil še tretjo veliko priložnosti vijoličastih.

Navidez visok zaostanek ne zbuja optimizma pred povratnim obračunom, ki bo na sporedu čez teden dni. Vseeno pa velja spomniti, da je bil v podobni situaciji tudi Koper, ko je proti Dinamu iz Zagreba zaostajal za štiri gole, nato pa na domačem terenu skoraj da zrežiral preobrat. Zgodba se lahko ponovi tudi v Ljudskem vrtu, ki ob energiji s polnih tribun predstavlja pravo zavetje vijoličastih in trdnjavo, s katere se redko katero moštvo, ki gostuje v Mariboru, domov vrne kot zmagovalec.

Darko Milanič, trener NK Maribor: »Do izključitve smo bili boljši, igrali zrelo kot doslej v Evropi. Dogajanje ob izključitvi z zamenjavo vratarja je pripeljalo do 2:0, v drugem polčasu nam je en igralec močno manjkal. Fantje so kljub vsemu dobro igrali, tudi rezervni vratar Radan je branil odlično in si zasluži vse pohvale. Imeli smo štiri, pet zelo obetavnih priložnosti.«

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: nkmaribor.si


SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA