Mariborski nogometaši nemočni v Bragi

Nogometaši Maribora so v 4. krogu evropske lige (skupina H) v gosteh izgubili s portugalsko Brago z 1:5 (0:3).

Braga : Maribor 5:1 (3:0)

Stadion Municipal de Braga, gledalcev 6500, sodniki: Trattou, Soteriou, Charalambous, Tsangaris, Panayi in Stamatis (vsi Ciper).
Strelci: 1:0 Lima (4.), 2:0 Alan (7.), 3:0 Elderson (38.), 3:1 Volaš (62.), 4:1 Paulo Vicinius (85.), 5:1 Merida (90.).

Braga: Quim, Baiano, Ewerton, Paulo Vinicius, Elderson, Mossoro (od Salino), Djamal, Hugo Viana (od 87. Merida), Alan, Lima, Helder Barbosa (od 78. Paulo Cesar).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Mezga (od 63. Cvijanović), Mertelj, Lesjak (od 80. Filipović), Ibraimi, Berić (od 65. Tavares), Volaš.

Rumeni kartoni: Lima, Barbosa; Mezga, Milec.
Rdeč karton: /.

Maribor je v četrtem dvoboju v evropski ligi doživel tretji poraz. Slovenski prvak je po Brüggu in Birmingham Cityju klonil še proti Bragi, ob neodločenem izidu na domačem igrišču z lanskim finalistom tega tekmovanja - Braga je v Dublinu izgubila proti Portu - pa je z osvojeno točko na zadnjem mestu v skupini H.

Za izbrance Darka Milaniča se je dvoboj v "kamnolomu" v Bragi začel po najslabšem možnem scenariju, v uvodnih sedmih minutah so namreč prejeli kar dva gola. Prvega so dobili že v četrti minuti, ko je Jasmin Handanović slabo posredoval po kotu z desne strani, Lima pa je brez težav žogo "pospravil" v mrežo. Le tri minute kasneje so gostitelji vodstvo podvojili po natančnem strelu Alana z roba kazenskega prostora.

Mariborčani so bili v prvi polovici tekme v povsem podrejenem položaju, domači nogometaši so se z njimi dobesedno poigravali in jih zasenčili v vseh prvinah. Gostitelji bi ob bolj zbrani igri v zaključkih lahko dosegli še kakšen gol, nekajkrat pa je po poskusih Helderja Barbosa, Paula Viciniusa in Huga Viana dobro posredoval tudi Handanović.

V 38. minuti pa je bil vendarle nemočen po zmedi v mariborskem kazenskem prostoru, kar je izkoristil Elderson in po strelu z glavo povišal na 3:0. V končnici prvega polčasa so dvakrat zagrozili tudi Mariborčani, po poskusih Aleša Mertlja in Daliborja Volaša pa se je izkazal do tedaj povsem nezaposleni domači vratar Quim.

Mariborčani so v drugem polčasu prikazali precej boljšo igro, tudi na račun manj angažirane igre domačih nogometašev, ki po prepričljivem vodstvu niso bili več tako zagrizeni kot v prvem delu. Za tak pristop so bili "kaznovani" v 62. minuti, ko je po lepem predložku Martina Mileca z desne strani na 1:3 znižal Volaš, le dve minuti kasneje pa je Agim Ibraimi s 30 metrov zadel vratnico.

V zadnji tretjini tekme je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma. Več pobude je bilo na strani domačih nogometašev, ki so v 85. minuti prek Vinicuisa povišali na 4:1, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku postavil rezervist Merida.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA