Mariboru lepa prednost pred povratno tekmo

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu premagali F91 Dudelange z 2:0 (2:0).

Mariborski nogometaši so si pred povratno tekmo prihodnji torek v Luksemburgu priigrali lepo prednost. Vseskozi so bili boljši nasprotnik na igrišču, vendar pa se kar nekaj igralcem pozna, da še niso v pravi formi. Gostje so v ključnih minutah poskušali z grobo igro, ki pa ni obrodila sadov.

V prvem polčasu so več od igre imeli Mariborčani, ki so si pripravili tudi nekaj lepih priložnosti. Že v peti minuti je Robert Berič lepo podal v kazenski prostor, a je bil Dejan Mezga nenatančen. Minuto kasneje so zapretili Luksemburžani, Sofian Benzouien je po samostojnem prodoru nevarno streljal, a je Arghus žogo odbil v kot. V osmi minuti sta pred vrati Dudelangea lepo kombinirala mariborski kapetan Marcos Tavares in Mezga, Aleksander Rajčević pa je predložek z glavo poslal mimo desne vratnice. Tri minute kasneje je Agim Ibraimi izvajal kot za domače, a je Željko Filipović meril čez gol.

V 32. minuti so najresneje zapretili gostje, ko je Bryan Melisse streljal z 18 metrov, žoga je spremenila smer ob posredovanju domače obrambe in zadela vratnico. V 36. minuti pa le veselje na mariborskih tribunah, ko je Ibraimi z roba kazenskega prostora izvajal prosti strel, lepo našel Brazilca Arghusa, ta pa je z glavo dosegel gol za 1:0. Tri minute kasneje znova lepa akcija mariborskih nogometašev, ko je Mezga poslal dolg predložek pred luksemburška vrata, a je bil Berič na napačni nogi. V 45. minuti so se znova veselili domači navijači. Ibraimi je po prekršku nad Beričem z roba kazenskega prostora izvajal prosti strel in z neposrednim udarcem na gol presenetil gostujočega vratarja Jonathana Jouberta.

Drugi polčas so podjetneje začeli Luksemburžani, ki so si v 50. minuti pripravili lepo priložnost, a je Benzouien iz neposredne bližine streljal čez gol Marka Pridigarja. V 51. minuti je sledila še ena nevarna akcija gostov, a je Pridigar uspešno posredoval z izbijanjem. V 60. minuti so spet poskusili domači. V sredino je podal Ibraimi, a je bil Tavares nekoliko prepočasen. Gostje so vseskozi vršili pritisk, a njihove akcije niso imele zaključka. Strnjena mariborska obramba je napadalce Dudelangea ustavljala že pred kazenskim prostorom, zaključne strele gostov pa je dobro ustavljal tudi Pridigar.

V 68. minuti so domači poskusili preko Ibraimija, ki je poslal predložek v petmetrski prostor, a je vratar Joubert dobro posredoval, v golu pa se je znašel le Berič. Tudi minuto kasneje bi lahko domači povečali prednost, ko je z močnim strelom z 18 metrov poskusil Cvijanović, a je goste rešila prečka. V 82. minuti je bil po le minuti po vstopu v igro za gostujoči gol nevaren Velikonja, ki se je sam znašel pred Joubertom, a je bil slednji na pravem mestu. Do konca rednega dela tekme in tudi v štiriminutnem sodnikovem podaljšku so gostje še nekajkrat poskusili, vendar tudi njihova nekoliko bolj groba igra ni prinesla znižanja izida.

Povratna tekma bo na sporedu prihodnji torek ob 18. uri v Dudelangeu na stadionu Jos Nosbaum, ki sprejme 4650 gledalcev.

Izjave po tekmi:

Darko Milanič, trener Maribora: "Za nami je težka tekma. Sicer smo vseskozi vršili pritisk na nasprotnika, priigrali smo si precej priložnosti, ki pa jih predvsem v drugem polčasu nismo izkoristili. Tudi gostje so imeli priložnosti, a jim ni uspelo. V drugem polčasu smo imeli veliko težav z nasprotnikom, bili smo preveč pasivni, preprosto slabi. Kljub temu, da nismo igrali tako kot bi želeli, smo vseeno poskušali povišati izid, a nam ni uspelo. V drugem polčasu smo igrali pod svojimi možnostmi, vidi se, da kar nekaj igralcev še ni v optimalni pripravljenosti."

Mitja Viler, igralec Maribora: "Zmagali smo, to je glavno. Gostje niso dosegli zadetka, kar je dobra popotnica za naprej. Zdaj upam, da se bomo kar najbolje regenerirali, saj je v tej sopari zelo težko igrati. Pozna se nam, da smo utrujeni, a smo kljub temu veliko tekli in držali posest žoge. Malo imamo težke noge, zdaj se moramo odpočiti in si pred povratno tekmo ogledati posnetke ter napraviti analizo."


Ljudski vrt, gledalcev: 6000, sodniki: Banari, Trofan in Besliu (vsi Moldavija).

Strelca: 1:0 Arghus (36.), 2:0 Ibraimi (45.).

Maribor: Pridigar, Mejač, Arghus (od 90. Vidović), Rajčević, Viler, Mezga, Filipović (od 66. Cvijanović), Mertelj, Ibraimi, Tavares (od 81. Velikonja), Berić.

F91 Dudelange: Joubert, Wiggers, Caillet, Tournut, Olle Nicolle (od 73. Da Mota), Payal, Legros (od 78. Gruszczynski), Sanchez D'Avolio, Melisse, Benzouien, Abdullei.

Rumeni kartoni: Berič, Mertelj; Melisse, Caillet, Legros, Abdullei.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA