Mestni derbi Olimpiji
Nogometaši Interblocka so v 10. krogu Prve lige izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:0).

Olimpija se je s tretjo zaporedno zmago prebila na tretje mesto, s katerega je sklestila današnjega tekmeca. Temu očitno ni pomagal niti dvig samozavesti po zmagi v prejšnjem krogu proti Mariboru.

Sicer pa igra na ljubljanskem obračunu nikakor ni navdušila, edini, ki se je vpisal med strelce, je bil Cvijanović in tako poskrbel za "maščevanje" po porazu (1:3) na začetku sezone.

Sam začetek prvega polčasa v Spodnji Šiški je obetal precej več, kot se je nato dejansko zgodilo. Posebej nevarno so že v četrti in peti minuti zapretili nogometaši Interblocka. Najprej je Ntame z volejem za malo zgrešil cilj, nekaj trenutkov pozneje pa se je sam pred Oblakom znašel Milenković, toda mladi Olimpijin vratar se je izkazal.

Šele v 30. minuti je za nekaj več razburjenja poskrbel Tiganj, ki je celo zatresel mrežo, vendar iz prepovedanega položaja, deset minut zatem pa sta vnovič neuspešno poskusila še Ibraimi in Tiganj.

Po prvih 45 minutah, ki jih bodo obiskovalci tekme zaradi počasnega ritma, anemične igre obeh ekip in pomanjkanja lepih akcij bržčas skušali čim prej pozabiti, je v uvodu drugega dela vendarle padel zadetek. Cvijanović, ki je že v 52. minuti zapravil eno priložnost, je v 55. z glavo unovčil Ibraimijevo podajo s prostega strela z desne strani.

Tudi po zadetku sta si ekipi hitro priigrali še nekaj strelov (Milenković in Iličić pri Interblocku ter Tiganj pri Olimpiji), a je ostalo pri minimalnem vodstvu "zmajev".

Nato pa se je na zelenico spet prikradla igra, ki si je nihče ni želel: brez pravih akcij. Ljubljančani so se ob vodstvu osredotočili bolj na protinapade, Interblocku pa ob odsotnosti Rakovića nikakor ni uspelo prelisičiti "gostujočih" branilcev in vratarja Oblaka. V končnici tekme so izbranci Igorja Benedejčiča sicer malo le pritisnili, toda žoge so kot po pravilu pristale v Oblakovem naročju ali zletele mimo vrat.

SORODNE NOVICE

DELI NA