Mestni derbi zmajem
Olimpija je v 19. krogu Prve lige premagala Interblock z 2:0 (0:0).

Olimpija se je z deseto zmago v sezoni vsaj začasno povzpela na drugo mesto prvenstvene lestvice. Tekmo je v svoj prid odločila v drugem polčasu, ko sta zadela Da Silva in Rujović. Interblock na drugi strani ni pokazal veliko, za nameček pa je tekmo končal še brez izključenega Majcna.

Olimpija tekme ni začela po željah navijačev. Pa ne samo zaradi slabše predstave v prvem polčasu, temveč tudi zaradi dejstva, da je že v šesti minuti moral z igrišča poškodovani kapetan Cimirotić. Na težkem igrišču je Olimpija gostujočega vratarja Rozmana ogrozila le s streli z roba kazenskega prostora, vendar Rujović, Da Silva in Dugolin niso znali poslati žoge v mrežo.

Na drugi strani je pri nevarnejših akcijah prednjačil Iličić, malce boljši vtis v tem delu igre pa je Interblock pustil tudi po zaslugi poskusov Tabota, Majcna, Valenčiča, pri katerih je svoje delo uspešno opravil mladi Olimpijin čuvaj mreže Oblak.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla v drugem polčasu. Olimpija je bila po odmoru boljši tekmec in po nekaj priložnostih Da Silve, Šporarja in Roja je tudi povedla v 61. minuti. Iz bližine je zadel Da Silva. Le nekaj trenutkov pozneje so bili zeleno-beli na pragu povišanja prednosti, vendar jim je veselje po Bonifacijevem strelu preprečila prečka.

Mladi igralci Interblocka se v teh trenutkih niso znašli, vse več težav jim je povzročal tudi Rujović. Prav slednji je v 74. minuti dokončno odločil tekmo, ko je zadel z roba kazenskega prostora, nato pa je nad njim prekršek storil Majcen in si prislužil predčasno pot v slačilnico.

SORODNE NOVICE

DELI NA