23.09.2023 | Prva liga Telemach
Minimalna zmaga Celja

Celje - Kalcer Radomlje 1:0 (1:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Balažič, Salkić, Brezovar.
* Strelec: 1:0 Zabukovnik (32.).
* Celje: Rozman, Milić (od 80. Ajhmajer), Nemanič, Zec, Karničnik, Zabukovnik (od 90. Dulca), Bobičanec (od 58. Bizjak), Kouter (od 58. Vrbanec), Prucev (od 58. Edmilson), Kvesić, Matko.
* Radomlje: Baš, Ševelj, Korun, Krolo, Hrvoj, Marković (od 68. Merdović), Nuhanović, Šošić (od 85. Posavac), Kukovec (od 46. Gnjatić), Cruz (od 85. Bilić), Vokić.
* Rumena kartona: Kukovec, Gnjatić.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Alberta Riere, ta nekaj časa ne bo mogel računati na poškodovanega Tamarja Svetlina, v tej ligaški sezoni še ne poznajo poraza. Danes so dobili tudi četrto tekmo na domačem stadionu, čeravno niso ravno "pokali" od napadalne želje. A zadetek Marka Zabukovnika svoji nekdanji ekipi je bil dovolj, da so se še utrdili na prvem mestu lestvice. Radomljani, ki v Celju še nikoli niso zmagali, so ostali na osmem mestu.

Tekma se je začela kar živahno. Najprej je v deveti minuti lepo priložnost za Radomlje s premalo natančnim strelom zapravil Dejan Vokić, pri Celju pa je v 13. minuti iz bližine za malo zgrešil Aljoša Matko. Tudi v naslednjih minutah so Radomljani pokazali, da se niso prišli le branit, v 19. minuti so imeli na voljo nov strel, a je bil ta spet premalo natančen.

So pa Celjani počasi prevzemali pobudo, v 32. minuti pa tudi povedli. Po kotu z leve strani je z glavo zadel nekdanji igralec Radomelj Zabukovnik. Madžid Šošić je v 36. minuti poskusil od daleč presenetiti Matjaža Rozmana, a celjski vratar ni imel veliko težav.

Rozman je moral posredovati tudi v 49. minuti, ko je poskusil Vokić, v 56. minuti pa je ujel žogo, potem ko je imel Šošić povsem odprt strel z glavo iz bližine. V 56. minuti so Celjani spet zadeli, Luka Baš je po strelu Nina Milića žogo odbil, ta pa je končala v nogah Edmilsona, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo. A Brazilec je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:0.

Pri Radomljanih, ki so tako kot Celjani streljali več kot desetkrat, je še dvakrat poskusil Šošić, vendar je bil spet neuspešen. So pa gosti v teh trenutkih iskali želeni zadetek, medtem ko domači niti niso preveč pogledovali proti kakšnemu resnejšemu odhodu v napad. V 89. minuti je Vokić poskusil še s prostega strela s slabih 20 metrov, Rozman pa se je izkazal.

Celje bo v 10. krogu v sredo gostilo Aluminij, Radomlje pa bodo dan pozneje gostovale v Mariboru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Radomlje
    Nogometaši Celja v letošnjem prvenstvu še ne poznajo poraza, dobili so tudi vse tri domače tekme. Grofje v devetem krogu Prve lige Telemach gostijo Radomlje, ki so pred tednom dobili občinski derbi z Domžalami.

DELI NA