Minimalna zmaga Rudarja za tri točke

Rudar Velenje - Domžale 1:0 (0:0)


Stadion Ob jezeru, gledalcev 450, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Podobnik (Veliki Gaber) in Praprotnik (Ljubljana).
Strelec: 1:0 Klinar (61.).

Rudar: Rozman, Jesenčnik, Stakić, Firer (od 88. Stjepančić), Rotman, Berko, Podlogar (od 62. Čonka), Jahić, Bratanović, Klinar (od 75. Klinar), Radujko.
Domžale: Zabret, Skubic, Topić (od 66. Gerič), Zec, Živec, G. Vuk (od 76. S. Vuk), Knezović (od 87. Pihler), Halilović, Balokog, Požeg Vancaš, Husmani.

Rumeni kartoni: Klinar; Skubic, Zec, Halilović, Balokog, Knezović.
Rdeč karton: Zec (81.).

Velenjčani so na zadnjih dveh tekmah iztržili točko v dvoboju s Koprčani, krivulja Domžalčanov pa je bila pred današnjim obračunom precej boljša. Dobili so namreč zadnje tri dvoboje in se učvrstili na tretjem mestu lestvice; domžalski klub pa je bil boljši tudi v prvem medsebojnem dvoboju pred dvema mesecema, ko je bil izid 2:0. A tokrat je bilo drugače in Rudar je z boljšim drugim polčasom in z edinim zadetkom na tekmi prišel do treh točk.

Kljub veliki razliki na lestvici je bolje začel Rudar. Domači so imeli premoč v uvodnih minutah, vendar so bile polpriložnosti premalo, da bi resneje ogrozili vratarja gostov Gregorja Zabreta. Domžalčani so prvič resneje zapretili sredi polčasa, ko je Nejc Skubic podal do Rudija Požega Vancaša, a je njegov strel ubranil vratar Matjaž Rozman. Za domače je v 30. minuti s prostega strela poskusil Rajko Rotman, žoga pa je končala v kotu. Požeg Vancaš je pet minut pred koncem izpeljal novo nevarno akcijo, žoga je po njegovem strelu končala ob zunanji strani vratnice, že v sodniškem dodatku pa je vratarja Rozmana zaposlil še Skubic.

Drugačno nadaljevanje Rudarja je napovedal Elvis Bratanović v 51. minuti, ko je po napaki obrambe gostov prišel do strela, a je Zabret njegov poskus obranil. Pozneje je z glavo poskusil še Dalibor Radujko, v 61. minuti pa je pritisk Rudarja obrodil sadove. Radujko je s podajo dobro zaposlil Denisa Klinarja, ta pa je žogo poslal v mrežo Domžal.

Slednje niso našle pravega načina, kako priti do izenačenja. Naloga je postala še težja v 81. minuti, ko je Darko Zec dobil drugi rumeni karton. Premoč na igrišču so domači nogometaši znali izkoristiti, tekmecem niso več dovolili nobene nevarnejše akcije, sami pa bi lahko v sodnikovem dodatku dosegli še drugi gol, vendar je žoga po strelu Bratanovića zadela vratnico.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA