Mladci šokirali knape

Rudar je v 26. krogu Prve lige izgubil proti Interblocku z 1:2 (0:2).

Mladi nogometaši iz Ljubljane so v Velenju prišli do dokaj nepričakovane zmage. A to so si povsem zaslužili, saj so bili predvsem v prvem polčasu boljši tekmec od domačinov.
 
Interblock je tako vknjižil pomembne točke v boju za obstanek v ligi, med strelce sta se vpisala Josip Iličić in Robert Berić.

Tekma se še dobro ni začela, ko so mladci iz Ljubljane povedli. Josip Iličić se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, Boban Savič pa je slabše posredoval in žogo spustil v mrežo. Tudi sicer so bili v tem delu igre za odtenek boljši gosti, ki pa bi v 14. minuti skorajda prejeli gol.

Rok Kronaveter je sprožil z dobrih 20 metrov in le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Še lepšo priložnost za domače, ki so prevzemali pobudo, je v 25. minuti zapravil František Metelka, ki je iz ugodnega položaja meril previsoko, nekaj trenutkov pozneje pa je bil nenatančen še Marian Tomčak.

Le malo je manjkalo, da bi ti zapravljeni priložnosti v 35. minuti kaznoval Robert Berić, ki je zadel prečko, malce pozneje pa je Iličić že obšel vratarja Saviča, a nato zgrešil prazen gol. V končnici polčasa so najprej znova zapretili domači, nato pa so ostali na igrišču le z desetimi igralci, saj je Aleš Jeseničnik zaradi igranja z roko dobil rdeč karton. Ljubljančani so kmalu Vnovčili številčno prednost, saj je Berić v izdihljajih polčasa preigral velenjsko obrambo in zatresel mrežo.

V drugem polčasu so si prvo res lepo priložnost priigrali gosti. V 68. minuti se je Berić sam znašel pred vratarjem Savičem, ki pa je svoje delo izvrstno opravil. Domačini so se kljub igralcu manj trudili izenačiti, gol priključka jim je uspelo zabiti v 79. minuti, ko je rezervist Denis Grbič učinkovito unovčil podajo Boštjana Jelečevića. Tik pred konec tekme je nevarno zapretil še Rok Kronaveter s prostega strela, a izenačujočega zadetka domačinom ni uspelo zabiti.

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi:Rudar - Interblock
    Prisluhnite izjavam po tekmi 26. kroga Prve lige Rudar - Interblock.

DELI NA