Mura-Rudar 1:1

Stadion Fazanerija, gledalcev 2500, sodniki: Perić (Kranj), Pavlič (Laze v Tuhinju), Mikača (Višnja Gora).
* Strelca: 1:0 Eterović (61.), 1:1 Podlogar (88.).
* Mura 05: Draković, Majer (od 46. Sreš), Bohar, Horvat, Kramar, Janža, Fajić, Kouter, Jelić, Eterović (od 84. Gruškovnjak), Maruško.
* Rudar Velenje: Rozman, Jahić, Stakić, Bubalović, Krefl, Rošer, Rotman, Bakarić (od 62. Bratanovič), Klinar, Firer (od 62. Črnčič), Podlogar.
* Rumeni karton: Jahić.
* Rdeči karton: /.

Po odličnih evropskih nastopih so muraši pred začetkom tekme poželi zaslužen aplavz domačih navijačev. A tekma proti vselej trdim "knapom" je bila nova zgodba ob začetku domače sezone.

Po napaki domače obrambe, v katerih je zaradi kazni manjkal kapetan Fabijan Cipot, je Matej Podlogar prišel do strela z 20 metrov in v peti minuti se je izkazal domači vratar Filip Draković. Na drugi strani je štiri minute pozneje v obetavnem položaju sprožil Dragan Jelič, a namesto, da bi udaril na polno, se je odločil za lob in priložnost je splavala po vodi. Sledili sta še dve obetavni akciji domačih; v 17. minuti je z roba kazenskega prostora le za kakšnega pol metra zgrešil Leon Horvat, minuto zatem pa je šolsko izveden protinapad domačih - Jelič je z desne strani poslal lep predložek v sredino, pred Nusmirjem Fajičem, ki bi brez težav žogo potisnil v mrežo, vendar je posredoval Dragoslav Stakić in preprečil zanesljiv zadetek. Po še eni dobri akciji črno-belih je po podaji Jeliča z volejem poskušal Mate Eterovič, žoga pa je zletela prek gola. V naslednjem napadu sta bila še enkrat v glavnih vlogah Fajič in Jelič, prvi je lepo podal na levo stran, Jelič pa s silovitim strelom z roba kazenskega prostora za las zgrešil. Tri minute pred koncem polčasa so muraši izvedli hiter protinapad, v katerem so sodelovali Jelič, Nino Kouter in Erik Janža, po silovitem strelu slednjega pa je vratar Matjaž Rozman žogo izbil v kot.

V nadaljevanju so po dobri uri igre prvo nevarno akcijo uprizorili gostje, po močnem strelu Denisa Klinarja z dobrih 20 metrov je žoga zletela mimo desne vratnice. V 61. minuti pa so domači navijači lahko slavili: odlični Jelič je poslal v ogenj Kouterja, ki je osmešil velenjsko obrambo, njegovo povratno žogo pa je Eterovič z osmih metrov preusmeril v mrežo. Gostje so po prejetem zadetku prevzeli pobudo, a so bili za razliko od hitrih murašev veliko manj nevarni v končnicah akcij. Od daleč sta poskušala Denis Klinar in Uroš Rošer, spremembe izida pa ni bilo.

Po nepazljivosti domače obrambe pa so Velenjčani v 88. minuti vendarle prišli do izenačenja. Elvis Bratanovič je lepo podal Mateju Podlogarju, na katerega so domači pozabili, ta pa je brez težav premagal vratarja Drakovića. Leon Sreš bi v zadnjih trenutkih lahko domačim zagotovil zmago, vendar je zapravil lepo priložnost, ko je z le nekaj metrov poslal žogo prek vrat.
 

SORODNE NOVICE

DELI NA