Mura borbeno v naslednji krog

Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 3. predkroga evropske lige v Mariboru izgubili proti Arsenalu iz Kijeva z 0:2 (0:1), a se navkljub temu uvrstili v nadaljnji krog, saj so zaradi administrativne napake ukrajinske zasedbe na prvi tekmi zmagali s 3:0.

3. krog kvalifikacij za UEFA evropsko ligo

Mura : Arsenal Kijev 0:2 (0:1) - Skupaj 3:2

Strelca: 0:1 Kobahidze (2.), 0:2 Gomenjuk (61.).

Mura: Drakovič, Cipot, Majer, Bohar (od 71. Sreš), Horvat, Kramar, Fajić, Janža, Jelić (od 90. Kouter), Eterović (od 67. Vaš), Maruško.

Arsenal: Pankiv, Polovij, Simonenko , Gitčenko, Maksimov, Adiyiah (od 35. Simović), Mikoliunas , Maksimov, Kobahidze (od 81. Kovpak), Šackih, Mazilu (od 61. Gomenjuk).

Rumeni kartoni: Kramar; Mikoliunas, Šacki, Šahov.
Rdeča kartona: Simonenko (31.), Šahov (94.).

Ko je že kazalo, da bo povratna tekma tretjega predkroga za evropsko ligo med Arsenalom in Muro le formalnost, saj je ukrajinska zasedba v Kijevu slavila s 3:0, je prišlo do popolnega preobrata. Mura je bila tista, ki je povratno tekmo začela s prednostjo s 3:0, kajti prvo tekmo je dobila za zeleno mizo po zaslugi Kamerunca Erica Matoukouka, ki je imel kazen iz leta 2010, a je ni odslužil, disciplinska komisija Uefa pa je reagirala po predpisih.

Mura je v povratnem obračunu v Ljudskem vrtu "ubranila" prednost s prve tekme in izgubila le z 0:2, kar pa je bilo dovolj za končno zmagoslavje. Svojega tekmeca v zadnjem predkrogu bo dobila na petkovem žrebu na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

Prekmurski nogometaši in njihovi privrženci so že v drugi minuti doživeli hladno prho v Ljudskem vrtu. Po napaki Erika Janže in strelu v sredino enega od ukrajinskih nogometašev je nogo nastavil Aleksander Kobahidze. Žoga je spremenila smer in končala v mreži za 0:1. Le pet minut zatem je bilo ponovno vroče pred vrati Mure, Maksim Šacki je silovito streljal, žoga pa je zletela prek vrat. Gosti, ki so lovili visok zaostanek, so vseskozi napadali. V 11. minuti je bila sreča ponovno na strani črno-belih, saj je strel Dominica Adiyiah le las zgrešil cilj. Po petnajstih minutah so se Sobočani otresli pritiska in v 24. minuti izpeljali obetavno akcijo. Pobudnik je bil Nusmir Fajić, ki je po levi strani ušel gostujoči obrambi, njegov zaključni strel pa je bil slab.

V 31. minuti je sledil hiter nasprotni napad Sobočanov, zadnji igralec in kapetan Sergij Simonenko pa je kot zadnji igralec Arsenala nepravilno zrušil Damjana Boharja in prejel rdeč karton. Ukrajinci so bili v šoku, Sobočani pa so končno nekoliko "zadihali".

Gosti so tudi z igralcem manj narekovali ritem igre in prikazali napadalno predstavo, medtem ko je Mura svojo priložnost iskala v bliskovitih nasprotnih napadih. V 61. minuti je Volodomir Gomenjuk zamenjal Ionata Maziluja, ki je le malenkost kasneje z glavo povišal na 2:0. V 72. minuti je imel Mikoulinas izjemno priložnost za tretji gol, vendar je iz neposredne bližine streljal čez vrata. Najlepšo priložnost je štiri minute pred koncem rednega dela zapravil Gomenjuk, a je meril previsoko. V izdihljajih tekme je Jevgenij Šahov izgubil nadzor nad seboj, po prekršku nad Leonom Srešem pa prejel še drugi rumeni karton.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA