23.09.2023 | Prva liga Telemach
Mura do točk pri Rogaški

Rogaška - Mura 0:2 (0:1)

* Športni center, sodniki: Vinčić, Kovačič, Černe.
* Strelca: 0:1 Maroša (19.), 0:2 Maruško (89.).
* Rogaška: Vodišek, Flis, Mihalić, Lampreht, Majcenić (od 78. Majcen), Thalisson, Benedičič (od 78. Pavlović), Korošec (od 78. Satchwell), Pirtovšek (od 90+1. Andrejašič), Miljanić (od 67. Kregar), Gradišar.
* Mura: Mihelak, Proleta, Dobrovoljc, Jurišić, Kous, Maruško, Kurtović, Trontelj, Kasalo (od 63. Tripi), Shabanhaxhaj, Maroša (od 86. Petković).
* Rumeni kartoni: Majcenić; Maruško, Trontelj, Petković.
* Rdeči karton: /.

Rogaška je končno v prvi ligi zaigrala na svojem stadionu v Rogaški Slatini. A po prvi tekmi ostaja grenak priokus. Čeprav so si igralci Oskarja Drobneta na težkem igrišču priigrali nekaj priložnosti, nekaj pa so jim jih z napakami ponudili kar Sobočani, pa so se slednji veselili polnega izkupička. Mura je zdaj pri 10 točkah, Rogaška, ki je prekinila niz treh tekem brez poraza, pa pri petih na predzadnjem mestu.

Potem ko je Mura, ki je tokrat morala igrati brez kaznovanega Learda Sadriuja, dokaj živahno začela tekmo, pa so prvi resneje zagrozili Slatinčani, a v sedmi minuti zadeli le zunanji del mreže. Po tem so bili prav domači tisti, ki so imeli pobudo in več konkretnosti v igri, vendar so Prekmurci povedli v 19. minuti.

Takrat je Žan Trontelj podal z desne strani, v bližini gola pa se je dobro znašel Amadej Maroša ter Prekmurcem zagotovil prednost. Nadaljevanje je bilo relativno mirno, čeprav so si v 28. minuti gosti v obrambi privoščili napako, a je Nejcu Gradišarju ni uspelo kaznovati, tako kot ne Dardanu Shabanhaxaju na drugi strani v 42. minuti.

V drugem polčasu je v 49. minuti prvi nevarno zagrozil Žan Benedičič, čigar strel z roba kazenskega prostora je obranil Klemen Mihelak. Ta se je izkazal tudi v 52. minuti po dvoboju ena na ena z Gradišarjem. Sledilo je še nekaj ne posebej nevarnih poskusov na obeh straneh, tudi razmočeno igrišče je postajalo vse slabše.

Mura je tudi v drugem delu naredila kar nekaj napak v obrambi, a domačim napadalcem jih nikakor ni uspelo kaznovati. Tudi ne Andreju Pavloviću, ki je v 83. minuti streljal z več kot 20 metrov, na mestu pa je bil Mihelak. So pa bili uspešnejši Sobočani v 89. minuti, ko je Matic Maruško zadel z dobrih desetih metrov in odločil tekmo.

Rogaška bo v 10. krogu v sredo gostila Bravo, Mura pa bo gostovala pri Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Mura
    Prva tekma, ki jo bo gostil prenovljeni Športni center, je obračun Rogaške in Mure. Kdo bo boljši?

DELI NA