Mura in Maribor v prenosu na prvaliga.si
S tekmami tretjega kroga Prve lige NZS se bo nadaljevalo nogometno državno prvenstvo. Najbolj zanimiv boj se nam tokrat obeta v Fazaneriji, kjer se bosta pomerili ekipi Mure in Maribora.

Sobota, 28. 07. ob 20:00

Celje : Rudar

Glavni sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: Nejc Plesec (Celje); Dragoslav Stakić (Rudar)

Tretji krog Prve lige NZS se tokrat pričenja v Celju, kjer bodo tokrat gostovali Velenjčani. Celjsko-šaleški obračun v teh koncih pomeni lokalni derbi, vsekakor pa bo zanimivo videti, kako se bodo gostje odzvali po visokem porazu proti Olimpiji v prejšnjem krogu. Celjani ob dveh zmagah v novi sezoni v tekmo vstopajo kot favoriti, medtem ko bodo Velenjčani iskali prve tri točke v sezoni. Tekme med Celjani in Velenjčani so vedno zanimive, če pa gre sklepati po medsebojnih tekmah v prejšnji sezoni, so bili uspešnejši Velenjčani, ki so eno tekmo dobili, tri pa so se končale brez zmagovalca. Zmago so Velenjčani takrat zabeležili ravno na Areni Petrol. Celjani so sicer na domačem prizorišču skozi zgodovino dvobojev z Rudarjem občutno uspešnejši, slavili so kar dvanajstkrat, zmaga na tokratnem derbiju pa bi pomenila, da bi varovanci Marijana Pušnika zagotovo zadržali prvo mesto na ligaški razpredelnici. Ko pa smo ravno pri trenerjih, v sezoni 2009/10 je celjsko-šaleški derbi dvakrat potekal pod taktirkama istih trenerjev, le da je Milan Đuričič sedel na klopi Celja, Marijan Pušnik pa na klopi Velenjčanov. Takrat je bil obakrat uspešnejši Marijan Pušnik, Rudar je namreč slavil z 0:4 v Celju in 3:1 v Velenju.

Sobota, 28. 07. ob 20:30

Luka Koper : Triglav

Glavni sodnik: Davor Drečnik
Prepoved nastopa: Matej Palčič (Koper)

Kranjčani bodo na svojem drugem letošnjem gostovanju poskušali presenetiti Koper, ki ga v prihodnjem tednu čaka tudi zaostala tekma z Aluminijem. Po gostovanju v Mariboru se bodo prenovljeni Koprčani premierno predstavili na Bonifiki. Poleg odsotnih zaradi poškodb bo tokrat manjkal tudi Matej Palčič, ki je tekmo z Mariborom zaradi rdečega kartona zapustil sredi drugega dela. Kranjčani težav s kaznovnanimi igralci nimjao, potem ko so prejšnji teden zabeležili prvo zmago, pa bi brez dvoma s tem trendom želeli nadaljevati.

Nedelja, 29. 07. ob 18:00

Aluminij : Domžale

Glavni sodnik: Nejc Kajtazovič
Prepoved nastopa: Liridon Osmanaj (Domžale)

Po uspehu proti Olimpiji je Domžalčanom v drugem krogu doma spodrsnilo proti Celjanom, tekma pa je ponovno potrdila nepredvidljivost slovenskega najmočnejšega klubskega tekmovanja. Varovanci trenerja Mojsilovića v očeh javnosti v Kidričevem sicer veljajo za favorita, nogometaši Aluminija pa bodo tokrat poskušali zabeležiti prve točke. Trenutno so, sicer z eno tekmo, še edina ekipa brez točk, ob bučni podpori z domačih tribun pa bi se v nedeljo tudi to utegnilo spremeniti. Domžalčani bodo tokrat pogrešali Liridona Osmanaja, ki je proti Celjanom prejel dva rumena kartona.

Nedelja, 29. 07. ob 18:00 - prenos na prvaliga.si

Mura : Maribor

Sodnik: Darko Čeferin?
Prepoved nastopa: Denis Kramar (Mura)

Poslastice 3. kroga Prve lige NZS bo vsekakor v Murski Soboti. Edina preostala slovenska predstavnika v evropskih pokalih se bosta po uspešnem tednu na gostovanjih tokrat pomerila kar med seboj. Ekipi sta po napornih evropskih tekmah sicer že utrujeni, ta podatek pa govori bolj v korist Maribora, ki ima precej daljšo klop kot prekmurski prvoligaš.  Mariborska ekipa šteje 25 nogometašev, medtem ko so sicer fantanični Muraši bolj odvisni od nekaterih ključnih igralcev. Ker pa so črno-beli izgubili že v Novi Gorici (Mariborčani so v prvem krogu tam prepričljivo slavili), bodo morali tokrat biti bolj pazljivi, saj kljub uspehom v kvalifikacijah za evropsko ligo ne smejo pozabiti na domače tekmovanje. Muraši bodo pogrešali Denisa Kramarja, medtem ko pri Mariborčanih težav s kaznimi nimajo. V lanski sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat, vse tekme pa so dobili kasnejši državni prvaki. Prva tekma se je končala kar s 6:0, preostale pa s 3:1 za Maribor.

Nedelja, 29. 07. ob 20:00

Olimpija : Gorica

Sodnik: Damir Skomina?
Prepoved nastopa: /

Olimpija bo po izpadu iz evropskih tekmovanj vse moči sedaj osredotočila na domače prvenstvo in pokal. V tem krogu se bosta na Stožicah pomerili ekipi, ki imata pred tekmo podobno izhodišče - tako Olimpija kot Gorica sta v prvem krogu izgubili, vendar se vrnili z zmago v drugem. Ljubljančani sicer v tekmo vstopajo okrepljeni, saj je pravico za nastop pridobil mladi Rok Baskera, slednje pa pomeni, da bo trener Šiljak imel še možnost več na igrišču. Novogoričani so na krilih Žigona, ki je po hat-tricku prvi strelec lige in edini strelec svoje ekipe, odpravili Muraše, proti Olimpiji pa bodo bržkone potrebovali še zadetke kakšnega izmed njegovih soigralcev. Olimpija tovrstnih težav nima, med strelce so se uspeli vpisati že Vicente, Škerjanc, Lovrečič, Jovič in Šporar, goriški strateg pa bo na gostovanju moral igro svojih varovancev zasnovati naslanjajoč se na ta zgovoren podatek. Od povratka Olimpije v prvoligaško konkurenco sta se ekipi srečali dvanajstkrat, od tega so Goričanio slavili dvakar - enkrat v Stožicah in enkrat v novogoriškem Športnem parku.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA