Mura in Olimpija pred kamerami Prve lige
S tekmo med Gorico in Celjem se pričenja 4. krog Prve lige NZS, poleg tekme drugo- in tretjeuvrščene ekipe po treh krogih, pa bo jutri izjemno zanimivo še v Murski Soboti, kjer bodo tudi kamere prvelige.si. V goste prihaja Olimpija.

Sobota, 04. 08. ob 18:00

Gorica : Celje

Glavni sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: /

Pred tedni je bila situacija v novogoriškem nogometu še zelo pestra, sedaj pa kaže, da se stanje pri dvakratnih državnih prvakih počasi normalizira. Za lepši pogled na prihodnost je najprej poskrbel Vito Plut, ki se je preselil v Belgijo, na račun njegovega prestopa pa bo v klubsko blagajno kapnil še kako potreben kapital. Novogoričani bodo tako v tekmo s Celjani stopili še dodatno motivirani, ob dejstvu, da rumeno-modri v Novi Gorici niso slavili že od sezone 2006/07 pod vodstvom Pavla Pinnija (1:3, edini zadetek za domače je takrat dosegel Tim Matavž) pa bodo morali sprejeti tudi vlogo favorita. Celjani že tradicionalno težko nastopajo v Novi Gorici, tudi sicer so v Športnem parku od šestintridesetih medsebojnih obrunov izgubili kar devetnajstkrat. Statistika in prejšnje sezone so torej na strani Goričanov, kljub temu pa Celjani pred prihodom v mesto vrtnic ne bodo vnaprej položili svojega orožja. Dobra forma Romana Bezjaka v celjskem napadu je lahko močno orožje rumeno-modrih, navijači v Celju pa čakajo, da dobre igre v novem dresu z zadetkom končno krona tudi drugi napadalec Gregor Bajde. Tudi sicer imajo Celjani kakovostno ekipo, ki iz kroga v krog deluje bolj uigrana. Blaž Vrhovec v sredini bo ponovno  glavni vezni člen v celjski igri, v vezni vrsti pa, podobno kot pri Bajdetu, navijači pričakujejo še kakšen večji prispevek nekdanjega mladega reprezentanta Slovenije, Marija Močiča, ki pa se šele prav vrača po lanskoletni poškodbi.

Sobota, 04. 08. ob 20:00

Maribor : Triglav

Glavni sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: /

Mariborčani so na pragu raja. Z več kot suverenimi predstavami so si praktično že zagotovili nastop vsaj v Evropski ligi, glede na način, na katerega sistematično meljejo svoje nasprotnike, pa bi ob vsaj približno ugodnem žrebu dodatnih kvalifikacij za Ligo prvakov znova dvignili letvico slovenskih uspehov v Evropi in se po sezoni 1999/2000 uvrstili v najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje. Tisto, kar ob vsem tem najbolj jezi konkurente pa je, da Maribor zaradi uspehov v Evropi ne deluje nič manj suvereno ali bolj utrujeno v domačem prvenstvu. Trener Milanič je s svojimi najtesnejšimi sodelavci sestavil ekipo, v kateri je 25 skoraj povsem enakovrednih nogometašev, zato vijoličastim igranje na dveh frontah praktično ne povzroča nikakršnih težav. To so nazadnje demonstrirali v Murski Soboti, ko so z igralci, ki imajo manj kilometrine, suvereno ugnali drugega slovenskega evropskega predstavnika. Triglav v Ljudski vrt prihaja kot popoln outsider, zadnje srečanje med tema dvema nasprotnikoma konec aprila se je končalo kar z 8:0 za Maribor. Demoni z zadnjega gostovanja v Ljudskem vrtu trenerja Triglava Sinišo Brkiča prav gotovo še vedno preganjajo in brez dvoma bo naredil vse, da se tak scenarij ne ponovi. Če pa bi bordo-rdeči iz Kranja uspeli odigrati kot proti Mariboru znajo odigrati doma, bi utegnili celo šokirati Ljudski vrt, ki pričakuje zanesljive tri točke svojih ljubljencev.

Sobota, 04. 08. ob 20:00

Rudar : Aluminij

Glavni sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: /

V Velenju bodo gledalci, ki bodo sobotni večer preživeli na stadionu ob Jezeru, spremljali obračun ekip, ki bi si želeli boljšega štarta v novo sezono. Aluminij v treh tekmah še ni zabeležil prve točke, Velenjčani pa so dvakrat remizirali (Mura in Celje) in visoko izgubili v drugem krogu proti sicer neprepričljivi Olimpiji. Dosegli so dva zadetka, tekma proti Aluminiju pa je priložnost, da na svoj konto dodajo tudi napadalci (med slednjimi je bil zaenkrat uspešen le mladi reprezentant Podlogar, v Velenju pa brez dvoma čakajo zadetke Firerja, Črnčiča in Bratanoviča). Tem podatkom navkljub so Velenjačni v Celju sicer pokazali dobro predstavo, tudi domači trener je priznal, da bi si bolj zaslužili vse tri točke, tako da se zdi, da Knapi bolj kot karkoli drugega čakajo na prve tri točke, ki bi pomenile sprostitev ekipe v psihološkem smislu. V nezaviljivem položaju pa so tudi Kidričani, ki v prvih treh tekmah še niso zadeli, za nameček pa v zadnji tekmi (zaostali prvega kroga) doživeli najvišji poraz doma proti Kopru. Slaba popotnica pred tekmo v Velenju, tudi trener Flis pa se zaveda, da bodo njegovi varovanci v najvišjem rangu tekmovanja morali pokazati več. V prvih treh tekmah so izpadli nekoliko naivno in prestrašeno, svoje je dodala tudi neuigranost ekipe, ki se je od prejšnje sezone spremenila na nekaterih ključnih položajih. Tekma v Velenju je lahko prelomna tudi za njih - štiri tekme brez točk bi dodobra načele njihovo samopodobo, ker pa sicer znanje ni sporno, bi si fantje z zmago na težkem gostovanju povrnili vero v svoje sposobnosti.

Sobota, 04. 08. ob 20:00

Domžale : Luka Koper

Glavni sodnik: Slavko Vinčič
Prepoved nastopa: /

V istem terminu kot v Mariboru in Velenju bodo v Domžalah mladi domačini poskusili zabeležiti nove tri točke proti Kopru. Domžalčani se trenutno držijo na četrtem mestu na ligaški razpredelnici, po dveh gostujočih zmagah pa bodo pred domačimi gledalci poskusili prvo zabeležiti tudi doma. V edinem dosedanjem nastopu v domžalskem Športnem parku so morali priznati premoč Celjanom, s Koprčani pa imajo skupno, da so v zadnji tekmi oboji v gosteh premagali Aluminij. Primorci so bili sicer bolj uspešni, slavili so kar z 0:3, toda ta informacija v ligi, kjer lahko vsak premaga vsakega, ne nosi bistvenega pomena. Sicer sta ekipi skozi leta zelo izenačeni, v 43 dvobojih so dve točki več osvojili Koprčani, v Domžalah pa so nekoliko uspešnejši domačini. Trener Domžalčanov Stevan Mojsilovič ima  sicer nekaj težav s poškodbami, saj ne bo mogel računati na Darka Topiča, Slobodana Vuka, Zanija Husmanija in Dejana Geriča, vprašljiv pa je tudi nastop Saše Aleksandra Živca. Manj težav bo na drugi strani imel Milivoj Bračun, ki ne more računati le na poškodovanega Lotriča, za tekmo pa so nared Čovilo, Kajcev in Brečevič, Koprčani pa v Domžale potujejo optimistično razpoloženi. Z zmago bi se zavihteli povsem v zgornji del lestvice, kako je visoka zmaga nad Aluminijem vplivala na dotedaj nerazpoložene koprske napadalce pa bomo videli že prav kmalu.

Nedelja, 05. 08. ob 18:00 - neporedni prenos na www.prvaliga.si

Mura : Olimpija

Glavni sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: /

Edino nedeljsko tekmo med Muro in Olimpijo si bodo ljubitelji slovenskega nogometa lahko ogledali v neposrednem prenosu na www.prvaliga.si. Res sicer ne gre za derbi kroga (ta naziv bi tokrat glede na stanje na lestvici lahko pripadel Celjanom in Novogoričanom), gre pa za novo tekmo dveh letošnjih slovenskih predstavnikov v Evropi. Dvoboji med Muraši in Olimpijo so vedno zanimivi, še bolj pa bo zanimivo videti, kako se bosta odzvali ekipi, ki v letošnjem prvoligaškem začetku ostajata marsikaj dolžni. Muraši sicer evropskega popotovanja še niso zaključili (zna se zgoditi, da bodo kljub porazu na prvi tekmi proti Arsenali iz Kijeva v povratni tekmi branili prednost s 3:0), po porazu doma z Mariborom pa velja ugotovitev, da je točka iz uvodnih treh tekem absolutno premalo. Nogometaši se sicer nahajajo v specifičnem položaju, saj s tekmami v Evropi tudi finančno rešujejo sicer slab položaj kluba, in čeprav napovedujejo igro na vse ali nič tudi v domačem prvenstvu, pomočnik trenerja Franc Cifer (Muraši glavnega trenerja še nimajo, Franc Cifer pa nima primerne licence za vodenje ekipe) nima na voljo tako širokega kadra, kot ga ima naprimer Darko Milanič. Prav zaradi tega je nihanje med evropskimi in domačimi nastopi razulmjivo, do večjih težav z vidika osvajanja točk in utrujenosti nogometašev pa lahko pride (čeprav se morda sliši čudno) ob morebitni uvrstitvi Mure v Evropsko ligo. Rešitev iz svojih težav pa bodo v Murski Soboti iskali tudi Ljubljančani. Erminu Šiljaku trenutno ne more biti lahko na klopi zelenih, da je v Olimpijinem kolektivu vse prej kot rožnato, pa priča tudi novica, ki je odjeknila po tekmi z Novogoričani. V klubu so se namreč odločili na t.i. “transfer listo” postaviti Aneja Lovrečiča, ki je v treh tekmah zbral 204 minute in se enkrat že vpisal med strelce. Ljubljančane čaka zahtevna pot, če želijo prepričati gledalce v Ljubljani, da se v večjem številu udeležijo njihovih tekem, začeti pa bi jo morali že tokrat v Murski Soboti.

Tekst: NZS/MaK?

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA