Mura na tretjem mestu

Mura je v zadnjem, 36. krogu Prve lige v Murski Soboti premagala Celje s 3:0 (1:0).

Računica je bila enostavna. Mura je v boju za Evropo in visoko tretje mesto je potrebovala zmago nad Celjani, drugi del naloge pa naj bi opravil Maribor z zmago ali neodločenim izidom proti Kopru. Oba scenarija sta se uresničila in soboški klub je osvojil mesto, ki zagotavlja igranje v kvalifikacijah evropske lige.

Domači so bili precej oslabljeni, še najbolj pa so pogrešali kapetana Fabijana Cipota, ki je bil v Ljubljani izključen. Tudi gosti, ki jih v sredo čaka finale slovenskega pokala, so nekatere igralce iz udarne enajsterici pustili na klopi. Že v drugi minuti je Damjan Bohar v ugodnem položaju zadel enega gostujočih igralcev in napovedal ofenzivo domačih. Devet minut pozneje je bilo 1:0. Dragan Jelić je podal v sredino, Bohar je nekoliko z desne strani mojstrsko umiril žogo, preigral svojega čuvaja in s silovitim strelom zadel nasprotni zgornji kot.

V srečanju z malo pravimi priložnostmi in igro med kazenskima prostoroma je bilo malo pravih akcij. V 31. minuti je s prostega strela z dobrih 20 metrov lepo sprožil Jelić, ki je za las zgrešil okvir celjskih vrat. Domači so imeli pobudo, gosti pa si v prvem deli niso ustvarili niti ene resnejše priložnosti. Šele minuto prek koncem prvega dela so prek Klemna Medveda prvič streljali proti domačim vratom.

Po dveh zamenjavah so v nadaljevanju Celjani zaigrali bolj napadalno in v 52. minuti je domače že moral reševati Filip Draković. Trener Mure Ante Šimundža je v 65. minuti poslal v ogenj prvega strelca črno-belih Nusmirja Fajića, kar se je obrestovalo že dve minuti zatem. Fajić je prodrl po desni strani, podal v sredino, kjer je Jeliću prvi strel Amel Mujčinović obranil, v drugem poskusu pa je domači napadalec poslal žogo v celjsko mrežo.

Nato je v 73. minuti dišalo po novem zadetku, a je strel Žige Kousa izvrstno obranil celjski vratar. Deset minut pred koncem je rezervist Rok Gruškovnjak ukradel žogo celjski obrambi, podal v sredino Fajiću, ki je preigral vratarja in zadel celjsko mrežo. Slavje v Fazaneriji se je pričelo, čeprav so ljubitelji nogometa še nekaj minut po koncu tekme na nogah čakali rezultat iz Ljudskega vrta.

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Celje
    Oglejte si izjavo iz Murske Sobote, s tekme 36. kroga Prve lige Mura - Celje.

DELI NA