Mura nadigrala Olimpijo
Mura je v 8. krogu Prve lige v Murski Soboti premagala Olimpijo s 4:2 (2:1).

Medtem ko je imel domači strateg Ante Šimundža na voljo celoten igralski kader, pa je imel trener ljubljanske zasedbe Dušan Kosić pred gostovanjem v Murski Soboti precej težav s sestavo moštva, saj so zmaje zdesetkale poškodbe, tako da se je moral znajti brez Saše Raniča, Milana Anđelkovića in Antonia Delamee, vratar Elvis Džafić pa je tekmo zaradi vnetega živca začel na klopi in mesto prepustil izkušenemu Aleksandru Šeligi.

Gostovanja Olimpije v Prekmurju so bila vselej poslastica in tudi tokrat se je Fazanerija odzvala in pričakala derbi v južnoameriškem vzdušju.

Ob tem je domača navijaška skupina Black Gringos slavila 20. obletnico, na osrednji tribuni pa se je zbralo kar nekaj uglednih gostov, med njimi tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin ter predsednik Združenja prvoligašev Branko Florjanič.

Že uvodne minute so postregle z razburjenjem. V 1. minuti je silovito sprožil Timotej Dodlek s slabih 20 m, žoga pa je za las zgrešila cilj. Pet minut pozneje je predložek Mateja Eteroviča zamudil Dodlek, le minuto zatem pa je iz ugodnega položaja močno streljal Nusmir Fajić, a mimo vrat.

Po silovitem začetku domačih je Olimpija v 8. minuti prišla do prve obetavne priložnosti, a jo je razčistil izkušeni Fabijan Cipot. Mura je zapravila novo priložnost v 28. minuti, ko je Eterovič slabo oddal žogo, v 30. minuti pa je zagrmelo na tribunah. Ljubljančani so se ušteli pri prepovedanem položaju in Eterovič se je sam znašel pred vratarjem Šeligo, ga že premagal, toda žoga se je odbila od leve vratnice. Na pravem mestu je bil Fajić in z močnim strelom poslal žogo v mrežo med nogami ljubljanskega vratarja.

Olimpija je izenačila dve minuti pred koncem prvega dela. Po odlično izvedenem protinapadu je po podaji Sretena Sretenovića z roba kazenskega prostora zadel Nik Omladič. Domači so hitro odgovorili in v zadnji minuti prvega polčasa spet povedli, saj je bil Fajić prehiter za obrambo zmajev in je po samostojnem prodoru premagal vratarja gostov.

Sanjski začetek drugega polčasa so domači kronali s povišanjem vodstva v 47. minuti, ko je bil Rajko Rep znova hitrejši od dveh ljubljanskih branilcev in z levico poslal žogo pod prečko. Navdušenje v Fazaneriji se še ni dobro poleglo, ko je na semaforju pisalo 4:1 - s silovitim strelom v desni kot je zadel Leon Horvat.

Ljubljančani se kljub velikemu zaostanku niso predali in po dolgi diagonali v kazenskih prostor domačih se je najbolje znašel Dare Vršič in z glavo preusmeril žogo v mrežo gostiteljev. Upanje gostov pa je v dobršni meri splahnelo v 63. minuti, ko je Blaž Božič s prekrškom zaustavil Mitjo Lotriča in si prislužil rdeč karton. Napadi gostov z igralcem manj so bili bolj iz obupa.

Osem minuti pred koncem je Vršič sicer zahteval enajstmetrovko, sodnik Davor Drečnik pa mu je podelil rumeni karton. Minuto pozneje pa je Erik Salkić z glavo sprožil mimo vrat, to pa je bilo premalo za kaj več kot časten poraz in Fazanerija je lahko slavila veliko zmago.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Olimpija
    Oglejte si izjavi s tekme 8. kroga Prve lige Mura - Olimpija.

DELI NA