Mura pregloboka za zmaje

Mura je v 26. krogu Prve lige v Murski Soboti premagala Olimpijo z 1:0 (1:0).

Dvoboj ekip, ki sta v zgornji polovici prvenstvene lestvice in ki sta se pobirali po porazih v prejšnjem krogu, je minil v zmagoslavju Prekmurcev. Ti so zmagoviti gol Ljubljančanom, ki so sicer imeli nekaj priložnosti, a spet - posebej v drugem polčasu - niso ravno navdušili, zabili že v 14. minuti.

Mura kljub 12. zmagi v prvenstvu ostaja na četrtem mestu, medtem ko Olimpija z drugim zaporednim in skupno sedmim porazom ostaja na drugem.

Olimpija je tekmo začela odločno, imela vse niti igre v svojih nogah, v osmi minuti pa tudi nevarno ogrozila vrata domačih. Najprej je z glavo po podaji Sretena Sretenovića iz bližine poskusil Dare Vršič, a se je izkazal Filip Draković, slednjega pa je le nekaj trenutkov zatem rešila prečka po strelu Daliborja Radujka s slabih 20 metrov.

Toda domači navijači so se kljub prevladi zeleno-belih prvi veselili. Matic Maruško je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je bil precej neodločen Sretenović, tako da je ob njem spretno do strela prišel Nusmir Fajić in iz prve zadel za 1:0. Po golu je bila celo nevarnejša Mura, ki je dotlej prežala bolj ali manj le na protinapade, v 26. minuti je Dragan Jelić z roba kazenskega prostora meril le malce previsoko.
 

Na drugi strani Olimpiji igra ni več tekla, imela je precej težav na sredini igrišča, kljub temu pa prišla v 30. minuti do nove priložnosti, ko je Vršič od daleč sprožil silovit strel, a je bil Draković na mestu. Že v sodniškem dodatku prvega dela je znova meril Vršič, vendar bil takrat premalo natančen.

 
V nadaljevanju je bil spet najprej na preizkušnji Draković, ki je v 50. minuti znova dobro posredoval. Devet minut pozneje je pri domačih z dobrih 20 metrov s prostega strela meril Leon Horvat in le za kake pol metra poslal žogo čez gol.
 
Po obdobju igre brez priložnosti je v 81. minuti do strela prišel Radujko, a je Draković dobro pokril prvi kot in brez težav ukrotil žogo, v 82. minuti pa je le za las z roba kazenskega prostora zgrešil Dejan Djermanović. V 85. minuti je imel priložnost za dokončno potrditev zmage domačih Fajić, ki je prišel sam pred Elvisa Džafića, vendar je z lobom žogo poslal visoko čez gol. Ob koncu tekme je Horvatu veselje preprečila vratnica.

SORODNE NOVICE

  • 25.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote, s tekme 26. kroga Prve lige Mura - Olimpija. 

DELI NA