Mura prepričljivo
Mura je v 18. krogu Prve lige v Murski Soboti premagala CM Celje s 4:0 (3:0).

Po treh zaporednih porazih so Sobočani v prvi od dveh zaporednih domačih tekem v goste sprejeli nepredvidljive Celjane in jih popolnoma nadigrali. Tekmo so odločili že v prvem polčasu in prišli do šeste zmage v prvenstvu, s katero so skočili na šesto mesto tik pred današnje tekmece.

Domači so nastopili brez kaznovanih Nina Kouterja in Denisa Kramarja, Damjan Ošlaj pa je končal kariero. Pri gostih je manjkal Dejan Krljanović.

Domači so zapretili že v 11. minuti, ko je po podaji Damjana Boharja imel izjemno priložnost Rajko Rep, a je streljal mimo desne vratnice. Že v naslednjem napadu so se muraši veselili vodstva. Po gneči v kazenskem prostoru Celjanov so gostujoči branilci oklevali, najbolje pa se je znašel Mate Eterović in poslal žogo v nebranjeni del celjske mreže.

Le štiri minute pozneje je bilo že 2:0. Po lepi akciji, v kateri so sodelovali Nusmir Fajić, Eterović in Rep, je slednji z natančnim strelom v desni spodnji kot poskrbel za novi val navdušenja v Fazaneriji.

Domači so povsem nadzorovali igro in v 27. minuti so gledalci videli atraktiven poskus Eterovića, ki je s "škarjicami" streljal in zadel prečko. Deset minut pred koncem prvega polčasa se je lepa priložnost ponudila še Fajiću, ki je že premagal Mujčinovića, a je žoga zletela tik mimo desne vratnice.

Celjani so bili brez prave priložnosti, nekaj dela pa je imel domači vratar le ob udarcu Sebastjana Gobca s precejšnje razdalje. V končnici prvega dela je z glavo lepo streljal še Fajić in za las zgrešil cilj, v 43. minuti pa je Leon Horvat s projektilom z 18 metrov za 3:0 ugnal Mujčinovića, ki danes praznuje 38. rojstni dan.

Po 15 minutah zatišja v drugem polčasu so v nadaljevanju do nove izjemne priložnosti prišli domačini. Fajić je bil sam pred Mujčinovićem, a mu ga ni uspelo prelisičiti. Že v naslednjem napadu pa so Sobočani povišali vodstvo. Po hitrem protinapadu je Bohar silovito streljal, Mujčinović je žogo odbil, Fajić pa je bil na pravem mestu in poslal žogo v celjsko mrežo.

V 71. minuti so tudi gosti pokazali zobe, a se je po strelu Iztoka Močivnika izkazal domači vratar Aleš Luk, ob ponovnem poskusu gostov pa je žoga končala v nogah domačih branilcev, kar je bila tudi zadnja omembe vredna akcija na tekmi.

SORODNE NOVICE

  • 19.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Celje
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote, s tekme 18. kroga Prve lige Mura - Celje.

DELI NA