Mura previsoka za Triglav


Mura je v 23. krogu Prve lige v Murski Soboti premagala Triglav z 2:0 (0:0).
 
Kranjčani, razbremenjeni in na krilih senzacionalne zmage nad Mariborom, so iskali nove točke v Fazaneriji, kjer so v prvem medsebojnem srečanju tekoče sezone slavili zmago. Toda danes jih niso dobili.Domači so z goloma v drugem polčasu tekmo nagnili v svoj prid in se z novimi tremi točkami povzpeli na tretje mesto prvenstvene lestvice. Triglav, ki je tekmo končal brez izključenega Martina Šušteršiča, ostaja trdno na zadnjem mestu.


Domači so bili tokrat v vlogi favorita in močnejši za Rajka Repa ter Fabijana Cipota, ki sta odslužila kazen ene tekme zaradi rumenih kartonov. Po začetnih minutah raztrgane, brezidejne igre so gledalci videli prvo priložnost šele v 21. minuti, ko je po podaji Leona Horvata z glavo poskusil Nusmir Fajić, a je bil to lahek zalogaj za Žana Pelka.


Pet minut pozneje je Nino Kouter poslal lep predložek, a je gostujoči vratar dobro posredoval, že v naslednjem napadu pa je kranjski čuvaj mreže odlično reagiral po strelu Leona Horvata. V slabem prvem polčasu je bil edini trenutek, ki si je zaslužil ovacije dobro zasedenih tribun Fazanerije, polvolej Fajića v 43. minuti, ko je žoga po silovitem strelu švignila kakega pol metra nad prečko.


Domači so v nadaljevanju v 51. minuti imeli veliko priložnost za vodstvo. Horvat je sprožil, Žan Pelko je žogo odbil, Mitja Lotrič pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Le tri minute pozneje so domači povedli. Fajić je preigral dva gostujoča igralca in z osmih metrov z desne strani zadel nasprotni kot kranjskih vrat. Težave gostov je poglobila izključitev Šušteršiča v 61. minuti, ko je po prekršku prejel drugi rumen karton.


Čeprav z igralcem manj, so bili Kranjčani v 66. minuti blizu izenačenja. Enis Đurković je nenadoma streljal s precejšnje razdalje, ob dotiku presenečenega Aleša Luka pa je žoga zadela vratnico. Po odlični akciji murašev v 77. minuti so imeli gosti precej sreče, saj Fajić iz neposredne bližine ni našel dovolj prostora za žogo med vratnico in vratarjem. Pet minut pred koncem je v igro vstopil Damjan Bohar in ob svojem prvem dotiku žoge po odlični podaji Dragana Jelića postavil končni izid. 

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote, s tekme 23.kroga Mura - Triglav.DELI NA