Mura s preobratom do zmage in drugega mesta

Rudar Velenje - Mura 1:2 (1:0)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Žnidaršič, Praprotnik, Mikača.
* Strelci: 1:0 Kuzmanović (30.), 1:1 Šušnjara (71., 11-m), 1:2 Maroša (85.).
* Rudar Velenje: Stopajnik, Džinić, Hrubik, Krefl, Trifković (od 65. Lovenjak), Andjelković (od 83. Ćosić), Vošnjak, Filipović, Kuzmanović, Radić, Koprivnik (od 77. Kobiljar).
* Mura: Obradović, Marin, Kous, Maruško, Šušnjara, Bobičanec (od 65. Kouter), Šporn, Brkić (od 79. Maroša), Mulić, Pucko, Bubnjar (od 71. Karničnik).
* Rumeni kartoni: Trifković, Vošnjak, Kobiljar, Džinić; Obradović.

Nogometaši Mure so se v Velenju veselili svoje sedme zmage v prvenstvu, s katero so se po točkah izenačili z drugo in tretjeuvrščeno ekipo, Mariborom in Aluminijem. Po prvem delu ji ni kazalo dobro. Bila je neprepričljiva in bi lahko zaostajala več kot le z 0:1. Toda po odmoru je iz slačilnice prišla "druga ekipa", zagospodarila na igrišču in naredila popoln preobrat. S tem pa še bolj zagrenila življenje knapom, ki tudi po 15 krogih ostajajo brez zmage.

Mura je bila pred začetkom dvoboja zagotovo favorit, pripravila pa si je tudi prvo priložnost na tekmi. V peti minuti je Luka Šušnjara z leve strani prodrl v kazenski prostor, čeprav je bil neoviran, pa mu je zatajila njegova leva noga, saj je streljal začetniško.

Velenjčani so si prvo priložnost pripravili v 20. minuti, ko je Nace Koritnik dobro streljal od daleč, gostujoči vratar Matko Obradović je žogo odbil, nato pa uspešno posredoval še po odbiti žogi, ko ga je poskušal premagati Mićo Kuzmanović.

V 23. minuti je lepo poskušal s strelom s "škarjicami" Dominik Radić, toda Obradović je bil spet na mestu, pet minut pozneje pa se je v ugodnem položaju znašel Fejsal Mulić, vratarja Tomaža Stopajnika je že premagal, a je bil strel premalo močan, da bi predstavljal težavo tudi gostujočim branilcem, ki so žogo izbili iz nevarnega območja.

V 30. minuti je Rudar povedel. Po protinapadu je Radić prišel v kazenski prostor, nesebično podal na drugo stran, kjer je dobro reagiral Kuzmanović, kljub težkem položaju je žogo mimo vratarja poslal v mrežo.

Le dve minuti pozneje je imel Rudar podobno priložnost, spet je Radić prodrl pred vratarja, toda tokrat se je namesto podaje Koprivniku odločil za strel, a je bil na mestu Obradović.

Statistika je kazala, da so bili Velenjčani v prvem delu precej boljši tekmec, jasno je bilo, da Sobočani tako slabe predstave v drugem delu ne bodo ponovili. Na začetku so morali ubraniti nekaj nevarnih napadov domačih, a nato popolnoma zagospodarili na igrišču.

Priložnosti so se vrstile, glavni pri zapravljanju teh pa je bil Šušnjara. V 51. minuti je najprej z glavo poskusil Luka Bobičanec, Stopajnik je bil na mestu, nato pa je od 52. do 59. minute tri priložnosti zapravil Šušnjara, pri zadnjem poskusu je zadel vratnico.

Okvir vrat se je v 68. minuti tresel tudi na nasprotni strani, ko je z 20 metrov streljal Kuzmanović, kmalu zatem pa je prišlo do izenačenja.

Mulić je padel v kazenskem prostoru, sodnik Andrej Žnidaršič je po posvetu s pomočnikom pokazal na belo točko, Šušnjara pa je bil z nje vendarle natančen.

Obe ekipi se nato nista zadovoljili z delitvijo točk, obe sta poskušali doseči še kakšen gol. Radić je glavo streljal mimo gola, na drugi strani je bil nenatančen Žan Karničnik, ki pa se je v 85. oddolžil soigralcem. Na robu kazenska prostora je lepo našel Amadeja Marošo, ki je mojstrsko preigral enega od branilcev in z natančnim strelom poskrbel za delirij med navijači Mure.

Do konca je bilo še nekaj nevarnih akcij, priložnosti sta zamudila Rijad Kobiljar na eni in Maroša na drugi.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Mura
    Razglašeni Velenjčani še naprej ostajajo prikovani na dno lestvice. Lahko presenetijo soboško četo, ki na Stadion Ob jezeru prihaja v vlogi izrazitega favorita?

DELI NA