Mura ugnala grofe
CM Celje je v 9. krogu Prve lige doma izgubilo z Muro z 0:1 (0:1).

Celjska zasedba v zadnjih šestih krogih ni zmagala, po dveh neodločenih izidih z Rudarjem in Nafto ter treh porazih s Hit Gorico, Triglavom in Mariborom je brez točk ostala tudi v domačem obračunu z Muro, ki je na krilih nedavne zmage proti Olimpiji slavila tudi v knežjem mestu, edini gol na tekmi pa je dosegel Mate Eterović.

Ante Šimundža je preporodil Sobočane, pod njegovo taktirko so na zadnjih treh tekmah osvojili sedem od možnih devetih točk. Njegovi varovanci so začeli poletno in takoj zagospodarili na igrišču, prvo lepo priložnost pa so v 12. minuti zapravili Celjani, ko je Ivan Firer z lob udarcem že ukanil gostujočega vratarja Aleša Luka, a je žoga zadela desno vratnico.

Zapravljena priložnost je predramila gostitelje, le dve minuti zatem je strel Sebastjana Gobca zletel mimo vrat. Isti igralec je v 15. minuti izgubil žogo na sredini igrišča, Eterović je v ogenj poslal Damjana Boharja, njegov strel pa je "švignil" mimo desne vratnice domačega čuvaja mreže Amela Mujčinovića.

Po krajšem obojestranskem zatišju so v mestu ob Savinji znova zavladali prekmurski nogometaši, v 30. minuti je Žiga Kous poslal oster predložek, Fabijan Cipot je žogo z glavo preusmeril do Nusmirja Fajića, ki je zadel vratnico. Sobočani so se le tri minute kasneje vendarle veselili vodstva: akcijo je začel Erik Janža, ki je na sredini igrišča prestregel žogo in zaposlil Eterovića, njegov strel pa je končal za hrbtom Mujčinovića. V končnici polčasa je Roman Bezjak lepo prodrl po desni strani in poslal uporaben predložek, Firerjev strel iz neposredne bližine pa ni bil natančen.

Uvod v drugi polčas je minil v domeni Sobočanov, obakrat pa se je v glavni vlogi znašel Fajić. Najprej je v 53. minuti lepo prodrl po desni strani in "osmešil" Bekima Kapića, a zadel vratnico, le štiri minute kasneje pa je lepo podal do Rajka Repa, njegov strel pa je zaustavil Mujčinović. V nadaljevanju so Celjani vzpostavili ravnotežje in imeli jalovo premoč, najbolj resno priložnost pa so zapravili v sodnikovem podaljšku po prostem strelu Zorana Pavloviča.

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Mura
    Oglejte si izjavi s tekme 9. kroga Prve lige Celje - Mura.

DELI NA