03.09.2021 | Prva liga Telemach
Mura v nadaljevanju tekme strla odpor Radomelj

Mura - Kalcer Radomlje 4:2 (2:2)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Borošak, Benc, Povšnar.
* Strelci: 0:1 Šarić (1.), 1:1 Lotrič (13.), 1:2 Varga (34.), 2:2 Maroša (45.), 3:2 Mulahusejnović (75.), 4:2 Klepač (84.).
* Mura: Obradović, Pucko, Gorenc, Karničnik, T. Cipot, Horvat, Kozar, Lotrič, Klepač, Kous, Mulahusejnović.
* Kalcer Radomlje: Šugić, Mužek, Guček, Jazbec, Ihbeisheh, Nuhanović, Žulj, Blaić, Božić, Šarić, Varga.
* Rumeni kartoni: Brkić; Pišek, Jazbec, Mužek, Guček.
* Rdeči kartoni: /.

Zaradi nevihte, močnega dežja in vetra na stadionu Fazanerija v Murski Soboti so 15. avgusta po slabi uri igre prekinili tekmo med Muro in Radomljami. Danes je ta dobila epilog, v dobre pol ure so boljši in odločnejši Sobočani dosegli dva zadetka. Mura je tako prišla do druge zmage v sezoni in je skočila na peto mesto, Radomlje pa so po četrtem porazu predzadnje.

Tekma se je pred skoraj tremi tedni za domače začela šokantno; njihova mreža se je zatresla že po 42 sekundah igre. Mark Zabukovnik je na drugi vratnici lepo videl Ivana Šarića, ki mu iz neposredne bližini ni bilo težko žoge potisniti prek golove črte.

Vodstvo gostov ni trajalo dolgo. V 13. minuti je Mitja Lotrič izkoristil lepo podajo Amadeja Maroša in s približno desetih metrov premagal vratarja Davida Šugića.

Čeprav so imeli domači nato še nekaj polpriložnosti in višjo posest žoge, je Kalcer v 34. minuti znova povedel. Po izvajanju kota je bila domača obramba preveč neodločna, žoge ni uspela izbiti iz območje nevarnosti, do nje je prišel Sacha Varga in jo s kakih šestih metrov poslal v mrežo.

V zaključku prvega dela je imela Mura v razmaku dobre minute dve izjemni priložnosti. Pri prvi je odlično posredoval vratar David Šugić, pri drugi pa je bil čuvaj mreže Radomelj brez moči, saj je bil strel Amadeja Maroše premočan in dovolj natančen.

Drugi del se je začel viharno. Ne samo na nebu, saj so Mursko Soboto prekrili črni, deževni oblaki, ampak tudi na igrišču. Po dobrih dveh minutah je Borošak pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvedel Amadej Maroša, njegov strel po sredini gola pa je vratar David Šugić odbil v polje.

V 59. minuti je nato sodnik zaradi močnega naliva in posledično že povsem razmočenega igrišča prekinil tekmo. Danes pa so odigrali preostanek obračuna. Uvodne minute preostanka tekme so minile brez posebne nevarnosti na eni ali drugi strani.

V 75. minuti pa je udaril novinec v Murinem napadu Nardin Mulahusejnović, ko je unovčil podajo Žige Kosa z desne strani za 3:2. Na 4:2 je v 84. minuti povišal Mihael Klepač, ki je prišel do strela v osrčju kazenskega prostora. Šugića je premagal z nizkim strelom. Klepač je imel lepo priložnost tudi v sodniškem dodatku, toda radomeljski vratar je dobro posredoval.

Mura bo v 8. krogu 11. septembra gostila Olimpijo, Radomlje pa dan pozneje Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Sobočani in Radomljani bodo aktivni tudi med reprezentančnim premorom, saj jih čaka še zadnja tretjina 15. avgusta prekinjenega dvoboja. Močan naliv ni dovolil dokončanja srečanja, tekmeca se na zelenico Fazanerije vračata z izidom 2:2.

DELI NA