Mura v pomlad z zmago
Rudar je v 22. krogu Prve lige v Velenju izgubili proti Muri z 1:2 (0:1).
 
Čeprav Sobočani poudarjajo, da je njihov osnovni cilj zgolj obstanek v ligi, pa so drugi del prvenstva začeli z novo - skupno že deseto - zmago in to v gosteh v Velenju pri Rudarju, ki je na lestvici tik za četrtouvrščenimi Sobočani. Slednji so se po zaslugi Nusmirja Fajića in Leona Horvata tudi točkovno izenačili s tretjo Hit Gorico.
 
Sobočani so kmalu po začetku tekme povedli, ko je Leon Sreš podal do Nusmirja Fajića, ta je preigral velenjskega vratarja in svoji ekipi priigral vodstvo. Sicer je prvi polčas imel dva dela, prvi je pripadel gostom, ki pa niso posebej pogosto ogrožali domačih vrat, drugi pa Velenjčanom, ki so proti Alešu Luku sprožili kar nekaj strelov, vendar nobenega dovolj natančnega za izenačujoči zadetek.

Še najbližje je bil Luka Majcen v 27. minuti, ko se je sam znašel pred Murinim vratarjem, vendar je slednji tudi z nekaj sreče ohranil mrežo nedotaknjeno.

Velenjčani so v drugi polčas vstopili s svežima nogometašema, Dejanom Podlogarjem in Leonom Črnčičem, toda pravih sadov to ni obrodilo. Gostitelji so bili sicer nevarnejši, pritiskali proti gostujočim vratom, si priigrali kar nekaj obetavnih strelov, toda v 64. minuti so bili Sobočani tisti, ki so se znova veselili. Po podaji Žige Kousa z desne strani je zadel Leon Horvat.

Domači pa se še niso predali. V 70. minuti je izjemno priložnost za znižanje zaostanka zapravil Klinar, ko je iz bližine žogo poslal čez vrata, upe domačih po ugodnejšem razpletu pa je v 81. minuti le vzbudil prav Klinar, ki je premagal Luka za 1:2. Toda knapom nato ni več uspelo konkretneje ogroziti Luka, tako da so se zmage veselili gosti.

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Mura
      Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 22. kroga Prve lige Rudar - Mura.

DELI NA