Muraši začeli z zmago

Mura je v 1. krogu Prve lige premagala Luko Koper z 1:0 (1:0).

Nogometaši Mure so z zmago proti Luki Kopru v uvodnem krogu novega prvenstva postavili piko na i nogometnemu prazniku v Murski Soboti, ki je z navdušenjem pozdravila povratek prvoligaške konkurence na Fazanerijo.

Nogometni praznik so domači ljubljenci na zelenici začinili v 21. minuti, ko je Damjan Bohar lepo sprejel podajo za obrambno vrsto Luke Koper, se odlično znašel ob gostujočem branilcu Enesu Handanagiću in s strelom po tleh premagal nemočnega vratarja Ermina Hasića.

V nadaljevanju prvega polčasa so imeli več od igre gostje z Obale, vendar pa so imeli tudi domači svojega aduta - vratarja Filipa Drakovića. Ob strelu Milana Osterca v 25. minuti mu sicer ni bilo treba posredovati, saj je napadalec Kopra slabo zadel usnje, zato pa se je slovenski mladinski reprezentant toliko bolj izkazal ob poskusu Marka Grižoniča in predvsem Milana Osterca v izdihljajih polčasa.

V drugem polčasu so domači nadaljevali z napadalno igro, gostje, ki so lovili rezultatski priključek, pa so jim z nekoliko bolj odprto postavitvijo omogočili hitre protinapade. V 60. minuti je Leon Horvat sprožil silovit udarec preko vrat, v naslednjem poskusu črno-belih pa je žoga Mitje Lotriča iz mrtvega kota oplazila vratnico.

Petnajst minut pred koncem bi lahko domači odločili tekmo, vendar je Simon Pavel slabo udaril z glavo, za las pa je sedem minut pozneje žogo zgrešil Nusmir Fajić. V zaključku tekme je Koper sicer poskusil izenačiti, vendar mu domača obramba ni pustila zrelejše priložnosti.

V naslednjem krogu prihodnjo soboto bo Mura gostovala v Novi Gorici, Luka Koper pa dan kasneje na Bonifiki pričakuje Olimpijo.

SORODNE NOVICE

DELI NA