08.04.2017 | Tekmovanja mladih
NPC: V finalu Domžale in Mura

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so se danes odvijali polfinalni boji v tekmovanju Nike Premier Cup, kjer nastopajo nogometaši letnikov 2003 in 2004. Čudovito spomladansko vreme je na tribune privabilo lepo število obiskovalcev, ki so spremljali napete nogometne obračune.

SKUPINA A:

Rezultati:

Triglav Domplan – Maribor 0:1
Vipoll Veržej – Domžale 0:2
Maribor – Domžale 0:3
Triglav Domplan – Vipoll Veržej 0:0
Vipoll Veržej – Maribor 2:2
Domžale – Triglav Domplan 0:1

Lestvica skupine A: Domžale 6, Maribor 4, Triglav Domplan 4, Vipoll Veržej 2

V prvi polfinalni skupini so bili najboljši nogometaši Domžal, ki so premagali Vipoll Veržej in Maribor, a na zadnji tekmi klonili proti Tirglavu. Kranjčani so pristali na tretjem mestu, saj so izgubili proti Mariborčanom, branilcem naslova iz lanske sezone, ki so pristali na drugi poziciji. Z dvema točkama na računu je polfinalne tekme sklenil Vipoll Veržej.

SKUPINA B:

Rezultati:

Brinje Grosuplje – Mura 1:1
Krško – Gorica 1:1
Mura – Gorica 0:0
Brinje Grosuplje – Krško 2:1
Krško – Mura 0:1
Gorica – Brinje Grosuplje 1:0

Lestvica skupine B: Mura 5, Gorica 5, Brinje Grosuplje 4, Krško 1

V skupini B je bilo še precej bolj dramatično, saj sta Gorica in Mura sklenila tekme brez poraza in z enakim točkovnim izkupičkom. Ker sta se ekipi razšli brez zmagovalca tudi na medsebojni tekmi, ob tem pa imeli identično razliko med danimi in prejetimi zadetki, je o prvem mestu v skupini odločal žreb. Več sreče so imeli Prekmurci, ki so si tako priigrali igranje v jutrišnjem finalu z Domžalami. Zelo blizu uspeha je bila tudi ekipa Brinj Grosupelj, medtem ko so Krčani osvojili eno samo točko.

FINALNI TURNIR:

Zaključni boji bodo na vrsti že jutri. Za sedmo mesto se bosta ob 10.00 pomerili ekipi Vipoll Veržeja in Krškega, vzporedno pa bo potekal tudi obračun med Triglav Domplanom in Brinj Grosupljami za 5. mesto, ter dvoboj za 3. mesto med Mariborom in Gorico. Veliki finale, s spletnim prenosom na NZS.si, bo na sporedu ob 11.30, ko se bosta pomerili ekipi Domžal in Mure.

Tekst: MKo
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

 • 24.07.2023 | Tekmovanja mladih
  EON NextGen liga - priložnost za nove generacije
  Nogometna zveza Slovenije je spremenila sistem tekmovanja v mladinskem klubskem nogometu, v sezono 2023/2024 pa prvič vstopamo s samostojnim tekmovanjem v mladinski ligi.
 • 29.05.2020 | Tekmovanja mladih
  Izvršni odbor odločil o sestavi mladinskih lig
  Izvršni odbor je na današnji 48. seji sprejel sklep o sestavi mladinskih lig v organizaciji NZS v tekmovalnem letu 2020/21, potem ko je letošnjo sezono prekinila epidemija COVID-19. Zmagovalcev v mladniskih kategorijah za sezono 2019/20 se ne razglasi, slovenski nogomet v UEFA mladinski ligi pa bo predstavljala ŠD NK Olimpija, ki je bila prva na skupni lestvici 1.SML/SKL ob zaključku prvenstva.
 • 02.03.2020 | Tekmovanja mladih
  Znani pari Mladinskega pokala NZS in kvalifikacij za UEFA Pokal regij
  Prvi ponedeljek v mesecu marcu je v prostorih Nogometne zveze Slovenije minil tudi v znamenju žreba parov Mladinskega pokala NZS in kvalifikacijskega tekmovanja za UEFA Pokal regij.
 • 16.04.2019 | Tekmovanja mladih
  Remi Slovencev in Severnih Makedoncev
  V Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju sta popoldne moči merili reprezentanci Slovenije in Severne Makedonije do 14 let. Tako kot marca, ko sta se v Stožicah srečali članski izbrani vrsti, obračun ni ponudil zmagovalca.
 • 02.10.2017 | Tekmovanja mladih
  Tudi letos U11 za dekleta
  Tudi v novi sezoni bomo lahko spremljali tekmovanje deklet v kategoriji U11, prvi turnirji pa so že za nami, sodeluje 12 ekip. Ekipe so razdeljene v tri igralne skupine.
 • 25.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Intervju s prvakom: Milan Žurman
  Ljudski vrt je v sezoni 2016/17 spominjal na pravo zbiralnico lovorik. Po sanjski pomladi, ko so točko oddali zgolj Rudarju, so se lahko v Mariboru veselili še šestega naslova kadetskega državnega prvaka. Kaj je po osvojeni lovoriki dejal mariborski strateg Milan Žurman?
 • 24.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Intervju s prvakom: Miha Žnidaršič
  Ponujamo vam nov intervju s prvakom. Miha Žnidaršič je bil spomladi del strokovnega štaba kranjskega Triglava, v taboru katerega so se po zadnjem krogu mladinskega prvenstva veselili naslova državnega prvaka.
 • 07.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Maribor najboljši tudi v konkurenci U15
  Po članskem, mladinskem in kadetskem prvaku smo dobili še končno odločitev v tekmovanju za nogometaše do 15 let. Naslova se veselijo upi Maribora, ki pa so morali za slavje malce tudi trepetati, saj je povratni dvoboj z Domžalčani postregel s pravcato dramo, ki pa je pripadla Štajercem.
 • 03.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Maribor v povratni obračun s prednostjo
  Včeraj je bila odigrana prva finalna tekma državnega prvenstva za nogometaše do 15 let, ki so v Rogozi dobili Mariborčani. Vijoličasti so bili s 3:0 boljši od Domžal in si pred povratno tekmo zagotovili zajetno prednost.
 • 02.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Domžale in Maribor v lov na novo lovoriko
  V članski konkurenci smo nad tekmovalnimi boji za sezono 2016/17 že spustili zastor, v fantovski konkurenci pa, vsaj kar se tiče tekmovanj na državnem nivoju, čakamo le še na eno končno odločitev. V prihodnjem tednu bomo namreč dobili še državnega prvaka v konkurenci do 15 let.

DELI NA