Na Areni Petrol so mreže mirovale

Celje - Gorica 0:0


Stadion Arena Petrol, gledalcev 600, sodniki: Vinčić (Maribor), Praprotnik (Ljubljana) in Podobnik (Veliki Gaber).
Strelci: /.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Bajde, Kolsi, Korošec, Gobec, Plesec (od 60. Medved), Žitko (od 70. Centrih), Tomažič-Šeruga (od 46. Ivanović).
Gorica: Simčič, Kadrija (od 83. Jakovljević), Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 69. Pavič), Žigon, Bindzi, M. Mevlja (od 58. Praprotnik), Gregorič, Ndiaye.

Rumena kartona: K. Jogan, Žigon.
Rdeč karton: /.

V enainsedemdesetem medsebojnem obračunu so se nogometaši Celja in Gorice razšli brez zmagovalca, kar se je sicer zgodilo že četrtič zapored na tekmah teh dveh tekmecev. Obenem so Celjani še peto tekmo zapored končali brez zadetka. Priložnosti je bilo malo, še v tistih redkih pa so bili napadalci premalo spretni. Čeprav sta si obe ekipi po porazih v 12. krogu želeli zmage, pa so gledalci ostali brez golov.

V prvem polčasu so imeli uvodoma več od igre Celjani, vendar so Novogoričani hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču in bili bližje zadetku. V šesti minuti tekme je Benjamin Verbič poslal žogo mimo vrat goriškega vratarja Vasje Simčiča. Verbič se je sam znašel pred goriškimi vrati, a je Mbida Bindzi celjskega igralca oviral ravno toliko, da je ta zgrešil. Štiri minute kasneje je z 20 metrov poskusil Miha Korošec, a je bil Simčič spet na mestu.

V 14. minuti so nevarno zapretili gostje. Lepo priložnost je imel Dejan Žigon, vendar je vratar Matic Kotnik njegovo namero dobro prebral. Žigon je bil nevaren tudi tri minute pozneje, vendar je približno 600 gledalcev na Areni Petrol spet ostalo brez zadetka. V 23. minuti je bil za vodstvo domačih premalo natančen Sebastjan Gobec. Osem minut kasneje je proti celjskim vratom streljal Amadej Vetrih, Kotnik je žogo odbil, Žigon pa jo je poslal preko praznih vrat. V 40. minuti je znova poskusil Vetrih, a je žoga zletela mimo vrat.

Tudi drugi polčas so bolje začeli domači. Gobec je v kazenski prostor podal lep predložek, Nikola Ivanović je poskusil z glavo, a je Simčič žogo zlahka ujel. Ivanović je zaposlil Simčiča tudi v 64. in 65. minuti, a je gostujoči čuvaj mreže obakrat ostal nepremagan. Domači so še poskušali, v 82. minuti je izid skušal spremeniti Gobec, a tudi takrat je ostalo pri nespremenjenem izidu, saj je Simčič žogo odbil. Do konca tekme priložnosti ni bilo več veliko, tako da sta ekipi osvojili po točko.

Tekst: STA
Foto: Sporida.com


SORODNE NOVICE

DELI NA