Na Stožicah brez zmagovalca
V 22. krogu Prve lige so bile vse oči uprte v Stožice, kjer sta se pomerila Olimpija in Maribor. Vodilno moštvo lige je v prestolnico prišlo po tri točke, na koncu pa so ob razpletu dogodkov lahko zadovoljni s točko. Domžale so z zmago v Lendavi zmanjšale zaostanek za vijoličastimi na osem točk, zmagi pa so v tem krogu zabeležili še nogometaši Kopra in Triglava.

Derbi Prve lige je na tribune Stožic privabil lepo število gledalcev, slednji pa so bili priča nadvse zanimivemu srečanju, kjer je manjkalo le eno – zadetki. Temu so bili v začetku tekme bližje Mariborčani, ob koncu polčasa pa po strelu Joviča Ljubljančani. Ključni trenutek tekme je bil sodnikov podaljšek, ko je v trku s Salkičem Marko Pridigar utrpel poškodbo dlančnice, kar ga bo po prvih napovedih z igrišč oddaljilo za mesec in pol. Na njegovo mesto je sicer stopil Radan, ki je v zadnjih minutah tekme nekajkrat rešil Mariborčane, kljub temu pa je menjava vratarjev pomenila, da bo Maribor tekmo moral odigrati prektično brez menjav (v prvem polčasu se je namreč poškodval tudi Mertelj). Ljubljančani so tako v drugem polčasu prevzeli pobudo, manjštevilčni Mariborčani (izključen je bil Viler) pa so z Radanom na čelu odbranili vse napade zelenih.

Nov spodrsljaj Mariborčanov pa so tokrat vendarle izkoristili Domžalčani. Ti so na gostovanju pri Lendavi slavili z zadetkom Juninha za 3:2, ob dejstvu, da so igrali z igralcem manj (izključen je bil Vuk). Lendavčani so sicer dvakrat uspeli izenačiti, tretjič pa jim, kljub ofenzivi in menjavam, ni uspelo premagati Brljaka.

Prednost pred zasledovalci pa je na tretjem mestu povečal tudi Koper, ki je zmagal v Velenju. Varovanci Bojana Prašnikarja še vedno iščejo prvo spomladansko zmago, ob treh zaporednih porazih, pa njihovo zadnje veselje sega v šestnajsti krog prvenstva, ko so doma ugnali Triglav. Velenjčani tako iz kroga v krog drsijo po razpredelnici proti dnu, tokrat pa jih je z zmago proti Primorju prehitel Triglav. Kmalu jim utegnejo biti nevarni tudi predzadnji Celjani, ko so tokrat remizirali v Novi Gorici. Celjane je popeljal v vodstvo branilec Akakpo, za točko Novogoričanov pa je poskrbel Vito Plut.

 

Rezultati 22. kroga Prve lige:

Hit Gorica : CM Celje 1:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Drečnik (Zagorje ob Savi), Kokolj (Škofljica) in Pavlič (Laze pri Tuhinju).* Strelca: 0:1 Akakpo (28.), 1:1 Plut (54.).

Hit Gorica: Simčič, Galešić, Vicente, Kršić, Plut (od 82. Martinovič), M. Mevlja, N. Mevlja, Arčon, Širok, A. Jogan, Gregorič.

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Brezič, Popović (od 83. Zajc), Kapić, Radulović, Pavlovič, Gobec, Firer, Vidmajer, Štraus (od 66. Kačičnik).

Rumeni kartoni: Arčon, Plut; Popović, Gobec, Firer.

Rdeč karton: Arčon (73.).

 

Rudar : Luka Koper 0:1 (0:0)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 700, sodniki: Glažar, Rajh (oba Hajdina) in Bezjak (Gorišnica).

Strelec: 0:1 Osterc (54.).

Rudar: Jahič, Mujaković, Cipot, Trifković (od 46. Tolimir), Mešić, Rotman (od 62. Čadikovski), Berko, Roj, Bratanović (od 73. Grbić), Jelečević, Dedić.

Luka Koper: Hasić, Blažič (od 90. Handanagić), Guberac, Kovačević (od 72. Marijanović), Vasiljev, Grižonič, Marčeta, Brulc (od 87. Karič), Hadžić, Djukić, Osterc.

Rumena kartona: Blažič, Hadžič.

Rdeč karton: /.

 

Nafta : Domžale 2:3 (1:2)

Mestni stadion, gledalcev 600, sodniki: Šart (Prevalje), Kresnik (Radlje ob Dravi) in Jovanovič (Celje).

Strelci: 0:1 Juninho (14.), 1:1 Vinko (18.), 1:2 Vuk (42.), 2:2 Jovanović (65.), 2:3 Juninho (73.).

Nafta: Jozić, Matjašec, Lazić, Levačič (od 71. Prašnikar), Balažic, Lesjak, Vaš, Vöröš (od 31. Tomažič-Šeruga), Dvorančič (od 58. Jovanović), Ibraimi, Vinko.

Domžale: Brljak, Topić, Elsner, Zec, Apatič, Teinović, Brezovački, Seferović (od 69. Drevenšek), Vuk, Pekič (od 74. Smukavec), Juninho.

Rumeni kartoni: Vaš, Lesjak, Matjašec; Smukavec, Zec.

Rdeč karton: Vuk (60.).

 

Triglav : Primorje 2:0 (0:0)

Stadion v športnem centru, gledalcev 350, sodniki: Vinčič, Ul (oba Maribor), Kmetec (Orehova vas).

Strelci: 1:0 Burgar (63.), 2:0 Stjepanovič (88.).

Triglav Gorenjska: Gracar, Smolej, Stjepanović, Burgar, Krcič (od 85. Brajič), Dolžan, Redžić (od 46. Jelar), Najdenov, Pokorn, Stojnić, Marijan (od 46. Ovčina).

Primorje: Suhonjič, Ostojič, Kolman, Jukan (od 65. Tomič), Škrbina, Ihbeisheh (od 46. Živec), Lo Duca, Čuturilo, Božičič, Živec, Marič.

Rumeni kartoni: Redžić, Ovčina.

Rdeč karton: /

 

Olimpija : Maribor 0:0

Stadion Stožice, gledalcev 7000, sodniki: Čeferin, Žunič (oba Kranj) in Šinkovec (Begunje).* Strelci: /.

Olimpija: Botonjić, Jović, Škerjanc (od 90. Bešić), Andjelković (od 80. Kašnik), Vršič, Lovrečič, Šokota, Zeljković, Sretenović, Salkić, Radujko.

Maribor: Pridigar (od 45. Radan), Mezga (od 81. Milec), Tavares, G. Cvijanović, Potokar, Rajčević, Viler, Dodlek, Berič, Majer, Mertelj (od 14. Filipović).

Rumeni kartoni: Jović; Viler, Berič, Filipović.

Rdeč karton: Viler (79.).

 

Tekst: NZS/MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA