Na krilih Vršiča

Luka Koper je v derbiju 23. kroga Prve lige premagala velenjski Rudar z 2:1 (1:1).

Vodilno moštvo po jesenskem delu sezone je uspešno prestalo uvodno spomladansko preizkušnjo. Koprčani so v svojem začasnem domu v Novi Gorici - Bonifiko naj bi namreč končno začeli obnavljati - gostili pozimi kar izdatno okrepljene Velenjčane in jih na krilih novinca in občasnega reprezentanta Dareta Vršiča premagali.

Koper danes ni mogel računati na poškodovane Aljaža Struno, Ivico Guberaca in Igorja Neneziča ter kaznovana Enesa Handanagiča in Ivana Sesarja, pri gostih pa ni bilo Mirze Mešića, ki je že končal sezono, Tuomasa Marka Kolsija, ki bo odsoten do aprila, ter kaznovanih Roka Kronavetra in Aleša Jeseničnika.

"Kanarčki" so povedli kmalu po začetku tekme. S prostega strela s približno 35 metrov je Vršič nevarno podal v kazenski prostor Rudarja, presenečena obramba gostov je obstala kot vkopana, žoga pa je presenetila tudi vratarja Bobana Saviča in končala v mreži. Kaj kmalu pa so "knapi" izenačili. Po prostem strelu in zmedi v domačem kazenskem prostoru je bil najspretnejši kapetan Almir Sulejmanović, ki je s petih metrov žogo potisnil mimo nemočnega Ermina Hasiča.

V nadaljevanju velja omeniti predvsem dopadljivo igro kratkih podaj gostov in najnevarnejše orožje Koprčanov - igro iz prekinitev. Renato De Moraes v 29. in Nikola Tolimir v 34. minuti sta bila neuspešna pri gostih, najnevarnejši pri Koprčanih pa je bil Mitja Brulc v 28. minuti, ko je po podaji Mirana Pavlina s petih metrov streljal v Saviča.

V drugem polčasu so domačini vršili hud pritisk proti velenjskim vratom. Najprej je v 50. minuti po kotu Saše Božičića strel Daliborja Radujka gostujoča obramba s črte izbila v polje, v naslednji akciji prav tako po kotu - tokrat Vršiča - pa je bil Radujko v kazenskem prostoru najbolj priseben in z dveh metrov žogo potisnil v gol. Koprčani so nadaljevali močan pritisk in po lepi akciji Pavlina in Vršiča je poskus Brulca Fabijan Cipot z golove črte izbil v polje.

V 86. minuti je bil v ospredju znova izvrstni Vršič, ki je s Pavlinom izmenjal dvojno podajo, njegov strel pa je zadel zunanji del vratnice. Edini poskus proti Hasičevim vratom so gosti sprožili v 88. minuti, ko je rezervist David Tomažič Šeruga dobro in močno streljal, a prek domačih vrat.

SORODNE NOVICE

DELI NA