Na vrhu ponovno po starem

29. prvoligaški krog je, ob zmagi Maribora in porazu Celja, ponovno nekoliko pogasil zanimivost na vrhu. Zato pa razburkal dno saj je Drava vse bliže predhodnikoma.  

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

Maribor 4:1 Rudar Velenje  
Volaš 15', 74', Školnik 30', Tavares 85'; Mijatovič 51'.  

V Ljudskem vrtu so si gotovo oddahnili. Neugoden niz brez zmage in Celjani so pretili z vročim majem, a so vijoličasti, podobno kot prejšnji teden njihovi prvi zasledovalci, z eno potezo ubili dve muhi. Novo slavje vijoličastim sedem tekem pred koncem ponovno prinaša tri zmage naskoka in predvsem mir v garderobi. Spopad proti vodilnima je na drugi strani ˝knapom˝ pokazal limite. Nič točk in padec na četrto mesto.  

Mik CM Celje 1:3 Labod Drava Ptuj
Štraus 39'; Zilić 13', Da Silva 29', 56'.

Kako hitro se obrne. Stopitev vijoličaste prednosti na šest točk pretekli teden je proti zadnjemu obetal nov (zadnji?) celjski napad na prvo mesto. Toda namesto tega prinesel enega bolj bolečih porazov in ponovno pogledovanju proti zasledovalcem. In obratno. Drava je še pred dvema tednoma veljala za odpisano. Toda od takrat dalje je izkoristila vse kar je lahko in praktično vstala od mrtvih. Njen prvi predhodnik Primorje ob le še točki prednosti, verjetno že pošteno trepeta.  

HiT Gorica 1:0 Luka Koper
Galešić 75'.

Tudi Goričani so eni dobitnikov kroga. Spodrsljaje obkrožajočih klubov so izkoristili z domačo zmago, ki jih je nekoliko nenadejano pripeljala na tretje mesto, ob tem pa nadaljevala Srebreničev (prvenstveni) niz neporaženosti. Ob angažiranju Drave z zmagami, bodo o njih morali pomisliti tudi Koprčani. Prednost resda še obstaja, a je lahko še kako varljiva. Pokal pa tudi ne prinaša obstanka.

Nafta Lendava 0:0 Domžale

Resda niso zmagali, toda Lendavčani tokrat tudi izgubili niso. Če je to znak spremembe rezultatske krivulje, je časa za preobrat, ob majhnih razlikah med tekmeci, še dovolj. Delitev točk je za goste že letošnja dvanajsta (z enakim uspehom se lahko pohvali še Primorje, ki pa ga čaka tekma jutri). Ko bi le četrtino remijev uspeli pretopiti v zmage, bi sedaj trepetal tudi Maribor.   

Interblock 3:1 Primorje
Božič 33', Čovič 40', Iličič 90'; Milenkovič 24'.

Ljubljančanom sta dva dneva počitka več po pokalnem obračunu prišla še kako prav in prinesla nove tri točke. Enajsta letošnja zmaga moštvo iz prestolnice ohranja v boju za evropska tekmovanja, hkrati pa krepi samozavest pred odločilno pokalno tekmo čez dober teden dni. Za obstanek boreči se gostje so vodili, na koncu pa so se morali sprijazniti, da bodo pred naslednjim krogom pred Dravo obdržali minimalno prednost.  

Vrstni red: Maribor 56, Mik CM Celje 47, HiT Gorica 44, Rudar Velenje 43, Domžale 42, Interblock 40, Nafta Lendava 39, Luka Koper 29, Primorje 27, Labod Drava Ptuj 26.  

Pari prihodnjega, 30. kroga: Luka Koper – Interblock, Rudar Velenje – HiT Gorica, Domžale – Mik CM Celje (vse 25. t.m.), Primorje – Nafta Lendava, Labod Drava Ptuj – Maribor (obe 26. t.m.) 

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Miha Vidrih/Sportal

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA