Nafta do nove zmage
Nafta je v 18. krogu Prve lige premagala Luko Koper s 3:1 (1:0).

Lendavčani in Koprčani so v Prekmurju lovili prvenstveno zmago: Nafta v boju za obstanek, Koper pa na poti proti naslovu jesenskega prvaka. Na koncu so se zasluženo novih treh točk (šestič v sezoni) veselili domačini, medtem ko je Koper doživel tretji poraz.

Na spolzkem in težkem igrišču so začetek tekme obeležile hude napake obrambnih igralcev; dvakrat se je polpriložnost ponudila gostom, enkrat Nafti, a brez pravega učinka. V 28. minuti so gosti imeli prvo priložnost. Karić je sprožil z 18 metrov, a je bila žoga lahek plen za dobro postavljenega Murka. Minuto pozneje so se Lendavčani veselili vodstva.

Po hudi napaki Polovanca se je Volaš sam znašel pred Suhonjićem in z 12 metrov zanesljivo zadel levi spodnji kot. Pet minut pozneje je Karić iz obetavnega položaja poskusil z lobom presenetiti vratarja Nafte, a je Murko s skrajnimi močmi odbil žogo v kot. Gosti so bili blizu izenačenja v 37. minuti, ko je Karić izvedel prosti strel z 20 metrov, žoga pa je zadela prečko.

Lendavčani so imeli v 50. minuti lepo priložnost za povišanje vodstva, silovit strel Volaša s 25 metrov pa je pustil le sledi na desni vratnici koprskih vrat. Že v naslednji minuti je domače rešil Murko. Pavlin, sicer nerazpoložen na tej tekmi, je preigral domačega igralca v kazenskem prostoru, prišel do strela, žogo pa je Murko s težavo izbil čez gol.

Nafta je vodstvo povišala v 67. minuti. Estonski reprezentant Vasiljev, znan po močnem strelu, je izvedel prosti strel z več kot 30 metrov, žoga pa je na spolzki travi presenetila vratarja gostov, ki jo je odbil v lastno mrežo.

V naslednji, najlepši akciji tekme je Buzeti po prodoru podal v sredino, kjer je bil Čeh in iz bližine z glavo zadel mrežo gostov. Tri minute pred koncem je Božičič izkoristil nepazljivost domače obrambe, se sam znašel pred Murkom in zabil častni zadetek za goste, ki niso upravičili vodilnega položaja na lestvici.

SORODNE NOVICE

DELI NA