Nafta mimo Interblocka
Nafta je v tekmi 24 kroga Prve lige premagala Interblock s 3:1 ((0:0).

Tretjeuvrščeni Lendavčani so po točki iz Ljubljane osvojili še tri proti drugemu prvoligašu iz prestolnice - Interblocku.
Pomlajeni Interblock je v prvem polčasu sicer nudil močan odpor in priložnosti je bilo zato malo. V drugem delu pa so se domači razigrali in razlika bi bila lahko še višja.

Prvi strel na vrata gostov je v 18. minuti sprožil Emil Miljkovič, a se vratar Ažbe Jug ni dal presenetiti. Gostje so edini pravi poskus proti vratom Lendavčanov sprožili tri minute kasneje, nevaren strel Matica Finka pa je zgrešil cilj. Nafta je v 30. minuti zapravila prvo stoodstotno priložnost.

Jože Benko se je prebil po desni strani, poslal predložek v sredino, kjer se je Miljkovič spretno izognil žogi in Konstantin Vassiljev se je znašel neoviran pred golom gostov, a je zgrešil prazen gol. V 33. minuti je vnovič streljal estonski reprezentant, tokrat s 30 metrov, žoga pa je za pol metra zletela čez okvir, kot tudi 10 minut kasneje, ko je Vassiljev z levico poskušal z roba kazenskega prostora.

Niti najlepša akcija prvega dela ni prinesla vodstva domačim. Žoga je šla od igralca do igralca kot po tekočem traku, akcijo je zaključil Benko, a je bil tudi on nenatančen.

V nadaljevanju so Lendavčani obdržali pobudo in bili že v 48. minuti nagrajeni. Vassiljev je izvajal prosti strel z leve strani, v gneči je bilo kar nekaj igralcev, a se nihče ni dotaknil žoge, ki je končala v mreži presenečenega Juga.

Po golu se je stopnjeval pritisk domačih in Dalibor Volaš je imel po lepi priložnosti v 52. in 55. minuti. V prvem primeru je z glavo streljal preko gola, v drugem pa mimo leve vratnice. Nova priložnost se je Nafti ponudila v 66. minuti, ko je Vasiljev preveč okleval, dve minuti kasneje pa je še Damjan Ošlaj z glavo streljal čez gol.

Že v naslednji minuti pa je bilo na semaforju 2:0. Miljkovič je močno streljal, Jug je žogo le odbil, Volaš pa jo je iz neposredne bližine zabil v gol. Igra na en gol se je nadaljevala in štiri minute kasneje so domači vodili že s 3:0.

V gneči ljubljanskega kazenskega prostora je bil najbolj spreten Stjepan Caban. Dve minuti pred koncem je Miljkovič zapravil še enajstmetrovko za 4:0. Kazen je sledila v naslednjem napadu, ko je Damir Čehič žogo, ki se je pred tem odbila od prečke, zabil v Naftino mrežo.

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi:Nafta - Interblock
    Prisluhnite odmevom s tekme 24. kroga Nafta - Interblock.

DELI NA